Špenátová roláda

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Špenátová roláda

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Snadné
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Suroviny

Těsto
špenát 150 g
vařený, posekaný
vejce 4 ks
máslo 20 g
mouka pšeničná hladká 2 PL
muškátový oříšek
pepř
sůl
kypřicí prášek do pečiva špetka
Náplň
šunka 120 g
nebo uzený losos
krémový sýr 200 g
máslo 100 g
jogurt 3 PL
brambory 100 g
hořčice 1 PL
česnek 3
koření
podle chuti
1

Žĺtky rozšlaháme so špenátom a maslom, pridáme múku, koreniny, prášok do pečiva a sneh z bielkov. Plech vyložíme papierom na pečenie a cesto rozotrieme. Pečieme 12-15 minút v predhriatej rúre na 190 °C.

Z vychladnutého korpusu odlúpime papier. Roládu veľmi jemne natrieme kečupom, poukladáme na ňu plátky šunky alebo lososa a natrieme plnkou, ktorú sme vymiešali z ostatných surovín. Roládu zvinieme, zabalíme do fólie a necháme cez noc v chlade. Pred podávaním tvrdé okraje rolády odkrojíme, nakrájame ju na 2 cm hrubé plátky a podávame s pečivom alebo bielym chlebom

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit