Špenátová roláda

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Špenátová roláda

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Snadné

Suroviny

Těsto
špenát 150 g
vařený, posekaný
vejce 4 ks
máslo 20 g
mouka pšeničná hladká 2 PL
muškátový oříšek
pepř
sůl
kypřicí prášek do pečiva špetka
Náplň
šunka 120 g
nebo uzený losos
krémový sýr 200 g
máslo 100 g
jogurt 3 PL
brambory 100 g
hořčice 1 PL
česnek 3
koření
podle chuti
1

Žĺtky rozšlaháme so špenátom a maslom, pridáme múku, koreniny, prášok do pečiva a sneh z bielkov. Plech vyložíme papierom na pečenie a cesto rozotrieme. Pečieme 12-15 minút v predhriatej rúre na 190 °C.

Z vychladnutého korpusu odlúpime papier. Roládu veľmi jemne natrieme kečupom, poukladáme na ňu plátky šunky alebo lososa a natrieme plnkou, ktorú sme vymiešali z ostatných surovín. Roládu zvinieme, zabalíme do fólie a necháme cez noc v chlade. Pred podávaním tvrdé okraje rolády odkrojíme, nakrájame ju na 2 cm hrubé plátky a podávame s pečivom alebo bielym chlebom

Autor: smondrkova

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit