Špenátová roláda

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Špenátová roláda

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2665 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 130 g
Tuky 183 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Těsto
špenát 150 g
vařený, posekaný
vejce 4 ks
máslo 20 g
mouka pšeničná hladká 2 PL
muškátový oříšek
pepř
sůl
kypřicí prášek do pečiva špetka
Náplň
šunka 120 g
nebo uzený losos
krémový sýr 200 g
máslo 100 g
jogurt 3 PL
brambory 100 g
hořčice 1 PL
česnek 3
koření
podle chuti
1

Žĺtky rozšlaháme so špenátom a maslom, pridáme múku, koreniny, prášok do pečiva a sneh z bielkov. Plech vyložíme papierom na pečenie a cesto rozotrieme. Pečieme 12-15 minút v predhriatej rúre na 190 °C.

Z vychladnutého korpusu odlúpime papier. Roládu veľmi jemne natrieme kečupom, poukladáme na ňu plátky šunky alebo lososa a natrieme plnkou, ktorú sme vymiešali z ostatných surovín. Roládu zvinieme, zabalíme do fólie a necháme cez noc v chlade. Pred podávaním tvrdé okraje rolády odkrojíme, nakrájame ju na 2 cm hrubé plátky a podávame s pečivom alebo bielym chlebom

Autor: smondrkova

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...

Obchod Apetit