Grilované tortilly s vepřovým a ananasovou salsou

Grilované tortilly s vepřovým a ananasovou salsou

Hodnocení receptu
Průměr: 2.2 ()
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1020 kcal
Bílkoviny 24 g
Cukr 87 g
Tuky 53 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Nejlepší na party: náplň a salsu můžete připravit pár hodin předem a pak už vše jenom zabalit a grilovat... 

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule červená 1 ks
nadrobno
česnek 4 stroužek
nadrobno
paprika uzená 3 ČL
krupicový cukr 1 ČL
worcesterská omáčka 1 ČL
rajčatové pyré 500 ml
passata
800 g
vepřová pečeně bez kosti (kotleta), na tenké nudličky
sůl
pepř
čerstvě mletý
zakysaná smetana
k podávání
klínky limety k podávání
8 ks
tortillová placka
Na ananasovu salsu
1 bal
kukuřice v konzervě cca 425 g, scezená
cibule červená 1 ks
nadrobno
1 ks
dlouhá zelená chilli paprička zbavená semen, na tenké plátky
rajčata 2 ks
velká, masitá, zbavená semínek, dužina nakrájená
ananas 0.5 ks
na kostičky
máta 2 PL
nasekané lístky
koriandr 2 PL
nasekané lístky
arašídy 50 g
pražené, nasekané nahrubo

1 Promíchejte přísady na salsu, osolte a odložte.

V pánvi na oleji opékejte cibuli a česnek 3–4 minuty dosklovita. Přidejte papriku, cukr a míchejte ještě minutu. Přilijte worcester a passatu a za občasného míchání vařte 8–10 minut, až omáčka zhoustne. Stáhněte ji z ohně a udržujte horkou.

V míse promíchejte vepřové maso s olejem, osolte a opepřete. Po částech je opékejte na rozpálené pánvi dozlatova a potom přidejte do omáčky.

Na každou tortillu dejte trochu zakysané smetany, na ni vepřové s omáčkou a nakonec trochu salsy. Přeložte placku přes konce a pak náplň zaviňte, abyste ji uzavřeli uvnitř.

5 Rozpalte gril. Grilujte tortilly 1–2 minuty po každé straně. Podávejte s klínky limety a se zbývající salsou.

NĚCO NAVÍC 

Salsa bude mít ještě lepší chuť, když místo konzervované kukuřice použijte 2 celé kukuřičné klasy. Nejdřív je ve vroucí osolené vodě 4 minuty předvařte. Pak sceďte a za občasného obracení grilujte ze všech stran (3–4 minuty). Nechte trochu zchladnout a pak seřízněte kukuřičná zrna. S nimi pak pokračujte v receptu na salsu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit