0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilované tortilly s vepřovým a ananasovou salsou

Grilované tortilly s vepřovým a ananasovou salsou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Grilované tortilly s vepřovým a ananasovou salsou

2.3 / 5. Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4898 kcal
Bílkoviny 253 g
Sacharidy 486 g
Tuky 203 g
Vláknina 74 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Náplň do tortilly i salsu můžete připravit pár hodin předem a pak už vše jenom zabalit a grilovat... 

Suroviny

olivový olej 2 PL
+ na pokapání
cibule červená 1 ks
nadrobno
česnek 4 stroužky
nadrobno
paprika uzená 3 ČL
krupicový cukr 2 ČL
worcesterská omáčka 1 ČL
rajčatové pyré 500 ml
passata
vepřové maso 800 g
pečeně, plec – na tenké nudličky
sůl
pepř
čerstvě mletý
zakysaná smetana
k podávání
limeta
na klínky k podávání
tortilla 8 ks
Na ananasovu salsu
konzervovaná kukuřice 1 bal
cca 425 g
cibule červená 1 ks
nadrobno
chilli paprička 1 ks
zelená, na tenké kolečka
rajče 2 ks
velká, masitá, bez semínek, pokrájená
ananas 0.5 ks
na kostičky
máta 2 PL
nasekané lístky
koriandr 2 PL
nasekané lístky
arašídy 50 g
pražené, nahrubo

1 Promíchejte přísady na salsu, osolte a odložte.

2 V pánvi na oleji opékejte cibuli a česnek 3–4 minuty dosklovita. Přidejte papriku, cukr a míchejte ještě minutu. Přilijte worcester a passatu a za občasného míchání vařte 8–10 minut, až omáčka zhoustne. Stáhněte ji z ohně a udržujte horkou.

3 V míse promíchejte vepřové maso s olejem, osolte a opepřete. Po částech je opékejte na rozpálené pánvi dozlatova a potom přidejte do omáčky.

4 Na každou tortillu dejte trochu zakysané smetany, na ni vepřové s omáčkou a nakonec trochu salsy. Přeložte placku přes konce a pak náplň zaviňte, abyste ji uzavřeli uvnitř.

Rozpalte gril. Grilujte tortilly 1–2 minuty po každé straně. Podávejte s klínky limety a se zbývající salsou.

NĚCO NAVÍC 

Salsa bude mít ještě lepší chuť, když místo konzervované kukuřice použijte 2 celé kukuřičné klasy. Nejdřív je ve vroucí osolené vodě 4 minuty předvařte. Pak sceďte a za občasného obracení grilujte ze všech stran (3–4 minuty). Nechte trochu zchladnout a pak seřízněte kukuřičná zrna. S nimi pak pokračujte v receptu na salsu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit