Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Grilované tortilly s vepřovým a ananasovou salsou

Grilované tortilly s vepřovým a ananasovou salsou

Hodnocení receptu
Průměr: 2.2 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1020 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 87 g
Tuky 53 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejlepší na party: náplň a salsu můžete připravit pár hodin předem a pak už vše jenom zabalit a grilovat... 

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule červená 1 ks
nadrobno
česnek 4 stroužek
nadrobno
paprika uzená 3 ČL
krupicový cukr 1 ČL
worcesterská omáčka 1 ČL
rajčatové pyré 500 ml
passata
800 g
vepřová pečeně bez kosti (kotleta), na tenké nudličky
sůl
pepř
čerstvě mletý
zakysaná smetana
k podávání
klínky limety k podávání
8 ks
tortillová placka
Na ananasovu salsu
1 bal
kukuřice v konzervě cca 425 g, scezená
cibule červená 1 ks
nadrobno
1 ks
dlouhá zelená chilli paprička zbavená semen, na tenké plátky
rajčata 2 ks
velká, masitá, zbavená semínek, dužina nakrájená
ananas 0.5 ks
na kostičky
máta 2 PL
nasekané lístky
koriandr 2 PL
nasekané lístky
arašídy 50 g
pražené, nasekané nahrubo

1 Promíchejte přísady na salsu, osolte a odložte.

V pánvi na oleji opékejte cibuli a česnek 3–4 minuty dosklovita. Přidejte papriku, cukr a míchejte ještě minutu. Přilijte worcester a passatu a za občasného míchání vařte 8–10 minut, až omáčka zhoustne. Stáhněte ji z ohně a udržujte horkou.

V míse promíchejte vepřové maso s olejem, osolte a opepřete. Po částech je opékejte na rozpálené pánvi dozlatova a potom přidejte do omáčky.

Na každou tortillu dejte trochu zakysané smetany, na ni vepřové s omáčkou a nakonec trochu salsy. Přeložte placku přes konce a pak náplň zaviňte, abyste ji uzavřeli uvnitř.

5 Rozpalte gril. Grilujte tortilly 1–2 minuty po každé straně. Podávejte s klínky limety a se zbývající salsou.

NĚCO NAVÍC 

Salsa bude mít ještě lepší chuť, když místo konzervované kukuřice použijte 2 celé kukuřičné klasy. Nejdřív je ve vroucí osolené vodě 4 minuty předvařte. Pak sceďte a za občasného obracení grilujte ze všech stran (3–4 minuty). Nechte trochu zchladnout a pak seřízněte kukuřičná zrna. S nimi pak pokračujte v receptu na salsu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit