0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilované tortilly s vepřovým a ananasovou salsou

Grilované tortilly s vepřovým a ananasovou salsou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Grilované tortilly s vepřovým a ananasovou salsou

2.2 / 5. Počet hodnocení: 20
Do 30 minut Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4873 kcal
Bílkoviny 253 g
Sacharidy 486 g
Tuky 203 g
Vláknina 69 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Náplň do tortilly i salsu můžete připravit pár hodin předem a pak už vše jenom zabalit a grilovat... 

Suroviny

olivový olej 2 PL
+ na pokapání
cibule červená 1 ks
nadrobno
česnek 4 stroužky
nadrobno
paprika mletá uzená 3 ČL
krupicový cukr 2 ČL
worchestrová omáčka 1 ČL
rajčatová passata - pyré 500 ml
passata
vepřové maso 800 g
pečeně, plec – na tenké nudličky
sůl
pepř
čerstvě mletý
k podávání
na klínky k podávání
tortilla 8 ks
Na ananasovu salsu
konzervovaná kukuřice 1 bal
cca 425 g
cibule červená 1 ks
nadrobno
chilli paprička 1 ks
zelená, na tenké kolečka
velká, masitá, bez semínek, pokrájená
ananas ½ ks
na kostičky
máta 2 PL
nasekané lístky
koriandr čerstvý 2 PL
nasekané lístky
pražené, nahrubo

1 Promíchejte přísady na salsu, osolte a odložte.

2 V pánvi na oleji opékejte cibuli a česnek 3–4 minuty dosklovita. Přidejte papriku, cukr a míchejte ještě minutu. Přilijte worcester a passatu a za občasného míchání vařte 8–10 minut, až omáčka zhoustne. Stáhněte ji z ohně a udržujte horkou.

3 V míse promíchejte vepřové maso s olejem, osolte a opepřete. Po částech je opékejte na rozpálené pánvi dozlatova a potom přidejte do omáčky.

4 Na každou tortillu dejte trochu zakysané smetany, na ni vepřové s omáčkou a nakonec trochu salsy. Přeložte placku přes konce a pak náplň zaviňte, abyste ji uzavřeli uvnitř.

Rozpalte gril. Grilujte tortilly 1–2 minuty po každé straně. Podávejte s klínky limety a se zbývající salsou.

NĚCO NAVÍC 

Salsa bude mít ještě lepší chuť, když místo konzervované kukuřice použijte 2 celé kukuřičné klasy. Nejdřív je ve vroucí osolené vodě 4 minuty předvařte. Pak sceďte a za občasného obracení grilujte ze všech stran (3–4 minuty). Nechte trochu zchladnout a pak seřízněte kukuřičná zrna. S nimi pak pokračujte v receptu na salsu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele
  • Jak na to

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele

Po vánočním hodování míváme chuť na lehčí ale výživná jídla, v nichž nechybí dávka bílkovin. Ať už si dáte Asií inspirovanou polévku, dýňovou frittatu nebo krůtí karbanátky, po všem se budete cítit sytě, přitom lehce a fit! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč