Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilované tortilly s vepřovým a ananasovou salsou
Grilované tortilly s vepřovým a ananasovou salsou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Grilované tortilly s vepřovým a ananasovou salsou

2/5 Počet hodnocení: 23
Do 30 minut Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4873 kcal
Bílkoviny 253 g
Sacharidy 486 g
Tuky 203 g
Vláknina 69 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Náplň do tortilly i salsu můžete připravit pár hodin předem a pak už vše jenom zabalit a grilovat... 

Suroviny

olivový olej 2 PL
+ na pokapání
nadrobno
česnek 4 stroužky
nadrobno
paprika mletá uzená 3 ČL
worcesterská omáčka 1 ČL
rajčatová passata - pyré 500 ml
passata
pečeně, plec – na tenké nudličky
sůl
pepř
čerstvě mletý
k podávání
na klínky k podávání
Na ananasovu salsu
nadrobno
zelená, na tenké kolečka
velká, masitá, bez semínek, pokrájená
ananas ½ ks
na kostičky
máta 2 PL
nasekané lístky
koriandr čerstvý 2 PL
nasekané lístky
pražené, nahrubo

Postup

1

Promíchejte přísady na salsu, osolte a odložte.

2

V pánvi na oleji opékejte cibuli a česnek 3–4 minuty dosklovita. Přidejte papriku, cukr a míchejte ještě minutu. Přilijte worcester a passatu a za občasného míchání vařte 8–10 minut, až omáčka zhoustne. Stáhněte ji z ohně a udržujte horkou.

3

V míse promíchejte vepřové maso s olejem, osolte a opepřete. Po částech je opékejte na rozpálené pánvi dozlatova a potom přidejte do omáčky.

4

Na každou tortillu dejte trochu zakysané smetany, na ni vepřové s omáčkou a nakonec trochu salsy. Přeložte placku přes konce a pak náplň zaviňte, abyste ji uzavřeli uvnitř.

5

Rozpalte gril. Grilujte tortilly 1–2 minuty po každé straně. Podávejte s klínky limety a se zbývající salsou.

NĚCO NAVÍC

Salsa bude mít ještě lepší chuť, když místo konzervované kukuřice použijte 2 celé kukuřičné klasy. Nejdřív je ve vroucí osolené vodě 4 minuty předvařte. Pak sceďte a za občasného obracení grilujte ze všech stran (3–4 minuty). Nechte trochu zchladnout a pak seřízněte kukuřičná zrna. S nimi pak pokračujte v receptu na salsu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...