Náplň do tortilly i salsu můžete připravit pár hodin předem a pak už vše jenom zabalit a grilovat...
Suroviny
Postup
Promíchejte přísady na salsu, osolte a odložte.
V pánvi na oleji opékejte cibuli a česnek 3–4 minuty dosklovita. Přidejte papriku, cukr a míchejte ještě minutu. Přilijte worcester a passatu a za občasného míchání vařte 8–10 minut, až omáčka zhoustne. Stáhněte ji z ohně a udržujte horkou.
V míse promíchejte vepřové maso s olejem, osolte a opepřete. Po částech je opékejte na rozpálené pánvi dozlatova a potom přidejte do omáčky.
Na každou tortillu dejte trochu zakysané smetany, na ni vepřové s omáčkou a nakonec trochu salsy. Přeložte placku přes konce a pak náplň zaviňte, abyste ji uzavřeli uvnitř.
Rozpalte gril. Grilujte tortilly 1–2 minuty po každé straně. Podávejte s klínky limety a se zbývající salsou.
NĚCO NAVÍC
Salsa bude mít ještě lepší chuť, když místo konzervované kukuřice použijte 2 celé kukuřičné klasy. Nejdřív je ve vroucí osolené vodě 4 minuty předvařte. Pak sceďte a za občasného obracení grilujte ze všech stran (3–4 minuty). Nechte trochu zchladnout a pak seřízněte kukuřičná zrna. S nimi pak pokračujte v receptu na salsu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Grilování v latinském rytmu: 19 receptů na letní gril(19 receptů )
- 16 božských receptů na gril(16 receptů )
- 24 receptů na dokonalou grilovačku(24 receptů )
- Zlaté klasy, sladká zrna: Recepty z kukuřice, které možná neznáte(65 receptů )