Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilované tortilly s vepřovým a ananasovou salsou
Grilované tortilly s vepřovým a ananasovou salsou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Grilované tortilly s vepřovým a ananasovou salsou

2/5 Počet hodnocení: 22
Do 30 minut Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4873 kcal
Bílkoviny 253 g
Sacharidy 486 g
Tuky 203 g
Vláknina 69 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Náplň do tortilly i salsu můžete připravit pár hodin předem a pak už vše jenom zabalit a grilovat... 

Suroviny

olivový olej 2 PL
+ na pokapání
nadrobno
česnek 4 stroužky
nadrobno
paprika mletá uzená 3 ČL
worchestrová omáčka 1 ČL
rajčatová passata - pyré 500 ml
passata
pečeně, plec – na tenké nudličky
sůl
pepř
čerstvě mletý
k podávání
na klínky k podávání
Na ananasovu salsu
nadrobno
zelená, na tenké kolečka
velká, masitá, bez semínek, pokrájená
ananas ½ ks
na kostičky
máta 2 PL
nasekané lístky
koriandr čerstvý 2 PL
nasekané lístky
pražené, nahrubo

Postup

1

Promíchejte přísady na salsu, osolte a odložte.

2

V pánvi na oleji opékejte cibuli a česnek 3–4 minuty dosklovita. Přidejte papriku, cukr a míchejte ještě minutu. Přilijte worcester a passatu a za občasného míchání vařte 8–10 minut, až omáčka zhoustne. Stáhněte ji z ohně a udržujte horkou.

3

V míse promíchejte vepřové maso s olejem, osolte a opepřete. Po částech je opékejte na rozpálené pánvi dozlatova a potom přidejte do omáčky.

4

Na každou tortillu dejte trochu zakysané smetany, na ni vepřové s omáčkou a nakonec trochu salsy. Přeložte placku přes konce a pak náplň zaviňte, abyste ji uzavřeli uvnitř.

5

Rozpalte gril. Grilujte tortilly 1–2 minuty po každé straně. Podávejte s klínky limety a se zbývající salsou.

NĚCO NAVÍC

Salsa bude mít ještě lepší chuť, když místo konzervované kukuřice použijte 2 celé kukuřičné klasy. Nejdřív je ve vroucí osolené vodě 4 minuty předvařte. Pak sceďte a za občasného obracení grilujte ze všech stran (3–4 minuty). Nechte trochu zchladnout a pak seřízněte kukuřičná zrna. S nimi pak pokračujte v receptu na salsu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

Atraktivní a upravený vzhled je cílem každé dívky. K tomu se doporučuje nejen používat různé kosmetické přípravky, ale také zvýšit konzumaci potravin, které obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Ve skutečnosti existuje poměrně velký...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč