Jednoduchý salát, který stojí na surovinách: šťavnatých rajčatech, dokonale zralém mangu a kvalitním vyzrálém hovězím mase.
Suroviny
Postup
Smíchejte v misce sójovou a rybí omáčku a limetovou šťávu. Vsypte cukr a míchejte, až se rozpustí. Přidejte česnek, zázvor a pepř a vmíchejte olej. Vložte do marinády steak, uzavřete a nechte hodinu v pokojové teplotě marinovat.
Na salát překrojte rajčátka napůl a mango nakrájejte na plátky. Na zálivku prošlehejte ocet a olej, dochuťte limetovou šťávou, cukrem a solí.
Rozpalte grilovací pánev, vyjměte steak z marinády a osušte jej papírovou kuchyňskou utěrkou. Opékejte steak po obou stranách 2–3 minuty, aby byl středně propečený. Pak odložte, zakryjte a nechte chvíli odpočinout a dojít.
Smíchejte rajčata, mango, šalotku, rukolu, pokapejte zálivkou a posypte bazalkou. Steak nakrájejte na tenké plátky a přidejte do salátu.