Vůně a chuť pečeného, a přitom troubu ani nezapnete. Můžete podávat s libovolnou zeleninou.
Suroviny
kuřecí stehna spodní
16
ks
olivový olej
1
PL
máslo
4
PL
petrželka
2
PL
najemno
česnek
3
stroužky
najemno
citronová šťáva
sůl
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Velkou silnostěnnou pánev nebo kastrol postavte na střední plamen a rozehřejte. Dejte na ni olej a polovinu másla.
2
Paličky dobře osolte a opepřete. Jakmile tuk začne pěnit, vkládejte na něj maso a ze všech stran ho opečte do zlatohněda.
3
Nádobu přikryjte pokličkou, plamen snižte a maso dvacet až pětadvacet minut pomalu propékejte a duste. Pravidelně ho obracejte.
4
Pak přidejte zbylé máslo, česnek, petrželku i citronovou šťávu, sejměte z ohně a nechte jídlo chvíli stát, aby se chutě a vůně náležitě promísily.
Komentáře
Anonym
25.03.2006 12:01
Stehýnka
Anonym
09.06.2006 18:08
Výborné a rychlé
Anonym
31.08.2007 10:03
Apetit 2/05
Anonym
20.02.2008 22:18
Výborné