Stehýnka s petrželkou a česnekem

Stehýnka s petrželkou a česnekem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4259 kcal
Bílkoviny 290 g
Sacharidy 5 g
Tuky 352 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vůně a chuť pečeného, a přitom troubu ani nezapnete. Můžete podávat s libovolnou zeleninou.

Suroviny

kuřecí stehna spodní 16 ks
olivový olej 1 PL
máslo 4 PL
petrželka 2 PL
najemno
česnek 3 stroužky
najemno
citronová štáva
sůl
pepř
1. Velkou silnostěnnou pánev nebo kastrol postavte na střední plamen a rozehřejte. Dejte na ni olej a polovinu másla. Paličky dobře osolte a opepřete. Jakmile tuk začne pěnit, vkládejte na něj maso a ze všech stran ho opečte do zlatohněda.

2. Nádobu přikryjte pokličkou, plamen snižte a maso dvacet až pětadvacet minut pomalu propékejte a duste. Pravidelně ho obracejte. Pak přidejte zbylé máslo, česnek, petrželku i citronovou šťávu, sejměte z ohně a nechte jídlo chvíli stát, aby se chutě a vůně náležitě promísily.

Komentáře

Anonym

Toto jídlo si naše rodina hodně oblíbila, děláme ho několikrát do měsíce, akorát jsme nechali stehýnka marinovat v česneku přes noc, chuť je potom výraznější.

Anonym

Je to výborné jídlo, dělala jsem dnes pro sebe na zkoušku a o víkendu servíruju na oběd. Jako příloha mi moc chutnal kuskus. Jen nevím, jak docílit toho, aby při závěrečném odstátí nezoxidoval česnek do zelena :-( Příště ho asi zkusím přidat hned při opékání masa.

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit