Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Stehýnka s petrželkou a česnekem
Stehýnka s petrželkou a česnekem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Stehýnka s petrželkou a česnekem

4/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4259 kcal
Bílkoviny 290 g
Sacharidy 5 g
Tuky 352 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vůně a chuť pečeného, a přitom troubu ani nezapnete. Můžete podávat s libovolnou zeleninou.

Suroviny

olivový olej 1 PL
petrželka 2 PL
najemno
česnek 3 stroužky
najemno
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Velkou silnostěnnou pánev nebo kastrol postavte na střední plamen a rozehřejte. Dejte na ni olej a polovinu másla.

2

Paličky dobře osolte a opepřete. Jakmile tuk začne pěnit, vkládejte na něj maso a ze všech stran ho opečte do zlatohněda.

3

Nádobu přikryjte pokličkou, plamen snižte a maso dvacet až pětadvacet minut pomalu propékejte a duste. Pravidelně ho obracejte.

4

Pak přidejte zbylé máslo, česnek, petrželku i citronovou šťávu, sejměte z ohně a nechte jídlo chvíli stát, aby se chutě a vůně náležitě promísily.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

20.02.2008 22:18
Je to výborné jídlo, dělala jsem dnes pro sebe na zkoušku a o víkendu servíruju na oběd. Jako příloha mi moc chutnal kuskus. Jen nevím, jak docílit toho, aby při závěrečném odstátí nezoxidoval česnek do zelena :-( Příště ho asi zkusím přidat hned při opékání masa.
31.08.2007 10:03
Recept se nachází v č.2/05, str.13
09.06.2006 18:08
Toto jídlo si naše rodina hodně oblíbila, děláme ho několikrát do měsíce, akorát jsme nechali stehýnka marinovat v česneku přes noc, chuť je potom výraznější.
25.03.2006 12:01
Vynikající a jednoduché jídlo.

Apetit magazín