Šťouchané brambory se špenátem

Šťouchané brambory se špenátem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 30 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2783 kcal
Bílkoviny 52 g
Cukr 405 g
Tuky 92 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výrazný jarní špenát dodá bramborám nečekaný barevný a chuťový rozměr – a šťouchání se postará o zajímavou strukturu

Suroviny

brambory 2 kg
moučný typ
máslo 100 g
cibule 1 ks
najemno
špenát 500 g
listový, lze použít I mražený
smetana 2 PL
1. Brambory oloupejte a ve slané vodě je uvařte doměkka – trvá to tak čtvrt hodiny. Špenát propláchněte pod tekoucí vodou, otřepejte a nakrájejte na hrubší proužky.

2. V pánvi rozpusťte máslo, osmahněte na něm cibuli, vsypte špenát, mírně osolte a smažte tři minuty za stálého míchání. Špenát mezitím výrazně ztratí na objemu a zvláční, ale zůstane krásně zelený. Pak ho ještě zjemněte smetanou.

3. Uvařené brambory vsypte do mísy a šťouchadlem nebo kvedlačkou je rozdrťte nahrubo. Vetřete špenát i s máslovou šťávou, podle chuti dosolte a podávejte.

Komentáře

Anonym

tak jsem tento recept vyzkoušela a výsledek byl dobrý...

Lucie Bártlová

Tahle příloha nemá chybu, s čerstvým španátem vážně lahůdka

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit