Šťouchané brambory se špenátem

Šťouchané brambory se špenátem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do 30 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2783 kcal
Bílkoviny 52 g
Cukr 405 g
Tuky 92 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Výrazný jarní špenát dodá bramborám nečekaný barevný a chuťový rozměr – a šťouchání se postará o zajímavou strukturu

Suroviny

brambory 2 kg
moučný typ
máslo 100 g
cibule 1 ks
najemno
špenát 500 g
listový, lze použít I mražený
smetana 2 PL
1. Brambory oloupejte a ve slané vodě je uvařte doměkka – trvá to tak čtvrt hodiny. Špenát propláchněte pod tekoucí vodou, otřepejte a nakrájejte na hrubší proužky.

2. V pánvi rozpusťte máslo, osmahněte na něm cibuli, vsypte špenát, mírně osolte a smažte tři minuty za stálého míchání. Špenát mezitím výrazně ztratí na objemu a zvláční, ale zůstane krásně zelený. Pak ho ještě zjemněte smetanou.

3. Uvařené brambory vsypte do mísy a šťouchadlem nebo kvedlačkou je rozdrťte nahrubo. Vetřete špenát i s máslovou šťávou, podle chuti dosolte a podávejte.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit