Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rychlé chilli s pažitkovými šťouchanými bramborami
Rychlé chilli s pažitkovými šťouchanými bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rychlé chilli s pažitkovými šťouchanými bramborami

3.9/5 Počet hodnocení: 13
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2014 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 319 g
Tuky 29 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do chilli nemusíte šetřit s kořením. Nebojte se ani cukru, krásně vyváží kyselost rajčat.

Suroviny

nejlépe se sníženým obsahem tuku
rostlinný olej 2 ČL
ideálně nové, na silná kolečka
zbavené semínek, na proužky
česnek 2 stroužek
prolisované
koriandr mletý 1 PL
chilli sušené 1 PL
římský kmín 1 PL
konzerva, slité, propláchnuté
bylinkami, celkem 800 g
lze nahradit jiným hustým jogurtem, ideálně s 0 % tuku
pažitka 20 g
nasekaná
sůl

Postup

1

Klobásky nakrájejte na menší špalíky. Pět minut je pak opékejte v hlubší pánvi či rendlíku na oleji ze všech stran dozlatova. Mezitím dejte na deset minut vařit brambory do vroucí osolené vody doměkka. Pak k masu přisypte papriky a opékejte ještě čtyři minuty. Ochuťte česnekem a veškerým kořením, opékejte minutu a potom přidejte fazole, rajčata a cukr. Nechte pět minut povařit, aby omáčka zhoustla a masové koule se provařily.

2

Uvařené brambory slijte a rozmačkejte šťouchadlem. Vmíchejte do nich hustý jogurt a nasekanou pažitku, případně směs zřeďte trochou vody a dosolte. Podávejte k omáčce s masovými koulemi a fazolemi. Máte-li chuť, ozdobte omáčku ještě trochou jogurtu a další pažitkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Apetit magazín