0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rychlé chilli s pažitkovými šťouchanými bramborami

Rychlé chilli s pažitkovými šťouchanými bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rychlé chilli s pažitkovými šťouchanými bramborami

3.4 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2014 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 319 g
Tuky 29 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do chilli nemusíte šetřit s kořením. Nebojte se ani cukru, krásně vyváží kyselost rajčat.

Suroviny

klobása grilovací 450 g
nejlépe se sníženým obsahem tuku
rostlinný olej 2 ČL
brambory 1 kg
ideálně nové, na silná kolečka
paprika červená 2 ks
zbavené semínek, na proužky
česnek 2 stroužek
prolisované
koriandr mletý 1 PL
chilli sušené 1 PL
římský kmín 1 PL
fazole červené 400 g
konzerva, slité, propláchnuté
konzervovaná rajčata krájená 2 konzervy
bylinkami, celkem 800 g
krupicový cukr 2 ČL
jogurt řeckého typu 5 PL
lze nahradit jiným hustým jogurtem, ideálně s 0 % tuku
pažitka 20 g
nasekaná
sůl

1 Klobásky nakrájejte na menší špalíky. Pět minut je pak opékejte v hlubší pánvi či rendlíku na oleji ze všech stran dozlatova. Mezitím dejte na deset minut vařit brambory do vroucí osolené vody doměkka. Pak k masu přisypte papriky a opékejte ještě čtyři minuty. Ochuťte česnekem a veškerým kořením, opékejte minutu a potom přidejte fazole, rajčata a cukr. Nechte pět minut povařit, aby omáčka zhoustla a masové koule se provařily.

2 Uvařené brambory slijte a rozmačkejte šťouchadlem. Vmíchejte do nich hustý jogurt a nasekanou pažitku, případně směs zřeďte trochou vody a dosolte. Podávejte k omáčce s masovými koulemi a fazolemi. Máte-li chuť, ozdobte omáčku ještě trochou jogurtu a další pažitkou.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit