Rychlé chilli s pažitkovými šťouchanými bramborami

Rychlé chilli s pažitkovými šťouchanými bramborami

3 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1394 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 238 g
Tuky 25 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Do chilli nemusíte šetřit s kořením. Nebojte se ani cukru, krásně vyváží kyselost rajčat.

Suroviny

klobása grilovací 450 g
nejlépe se sníženým obsahem tuku
rostlinný olej 2 ČL
brambory 1 kg
ideálně nové, na silná kolečka
paprika červená 2 ks
zbavené semínek, na proužky
česnek 2 stroužek
prolisované
koriandr mletý 1 PL
chilli sušené 1 PL
římský kmín 1 PL
400 g
konzerva červených fazolí slité, propláchnuté
800 g
sekaná rajčata s bylinkami dvě konzervy á 400 g
krupicový cukr 2 ČL
jogurt řeckého typu 5 PL
lze nahradit jiným hustým jogurtem, ideálně s 0% tuku
pažitka 20 g
nasekaná
sůl
1 Klobásky nakrájejte na menší špalíky. Pět minut je pak opékejte v hlubší pánvi či rendlíku na oleji ze všech stran dozlatova. Mezitím dejte na deset minut vařit brambory do vroucí osolené vody doměkka. Pak k masu přisypte papriky a opékejte ještě čtyři minuty. Ochuťte česnekem a veškerým kořením, opékejte minutu a potom přidejte fazole, rajčata a cukr. Nechte pět minut povařit, aby omáčka zhoustla a masové koule se provařily.

2 Uvařené brambory slijte a rozmačkejte šťouchadlem. Vmíchejte do nich hustý jogurt a nasekanou pažitku, případně směs zřeďte trochou vody a dosolte. Podávejte k omáčce s masovými koulemi a fazolemi. Máte-li chuť, ozdobte omáčku ještě trochou jogurtu a další pažitkou.

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit