Do chilli nemusíte šetřit s kořením. Nebojte se ani cukru, krásně vyváží kyselost rajčat.
Suroviny
Postup
Klobásky nakrájejte na menší špalíky. Pět minut je pak opékejte v hlubší pánvi či rendlíku na oleji ze všech stran dozlatova. Mezitím dejte na deset minut vařit brambory do vroucí osolené vody doměkka. Pak k masu přisypte papriky a opékejte ještě čtyři minuty. Ochuťte česnekem a veškerým kořením, opékejte minutu a potom přidejte fazole, rajčata a cukr. Nechte pět minut povařit, aby omáčka zhoustla a masové koule se provařily.
Uvařené brambory slijte a rozmačkejte šťouchadlem. Vmíchejte do nich hustý jogurt a nasekanou pažitku, případně směs zřeďte trochou vody a dosolte. Podávejte k omáčce s masovými koulemi a fazolemi. Máte-li chuť, ozdobte omáčku ještě trochou jogurtu a další pažitkou.