Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Studená okurková polévka s jogurtem a koprem

Skvěle osvěžující polévka může chutnat pokaždé jinak: Zkuste mátu nahradit petrželkou a přidat estragon. Asijský švih zase dodají lístky koriandru.

Vydání: 2019/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ chlazení
P
Polévka

Ingredience

    • 500 g řeckého jogurtu
    • 2 okurky
    • 1 stroužek česneku, na plátky
    • malý svazek máty, lístky otrhané
    • malý svazek kopru, lístky otrhané
    • 2 lžíce bílého vinného octa
    • 1 a 1/2 lžičky celerového semínka + špetka navíc k servírování
    • mletý bílý pepř
    • 100 g fety, najemno nadrobené
    • 1–2 lžíce olivového oleje
    • natenko nakrájený žitný chleba k podávání

Příprava jídla

1 Do mixéru vložte jogurt. Z jedné okurky odřízněte zhruba 9cm kousek a dejte stranou. Zbytek okurek oloupejte, rozkrojte, semínka vyřízněte a uchovejte. Okurky nakrájejte nahrubo a přidejte do mixéru spolu s česnekem, mátou, většinou kopru, octem a celerovými semínky. Rozmixujte dohladka. Pokud je polévka příliš hustá, přidejte podle potřeby uchovaná semínka z okurek a znovu promixujte. Osolte, ochuťte bílým pepřem a dejte vychladit.

2 Odložený kousek okurky nakrájejte na jemné kostičky. Studenou polévku rozdělte do čtyř misek, posypte kostičkami okurky, zbylým koprem a rozdrobenou fetou. Dozdobte špetkou celerových semínek a pár kapkami olivového oleje a podávejte s žitným chlebem.

Foto: Vinny Whiteman
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát s pečeným kuřetem a jogurtovo-cibulovým dresinkem

Jehněčí v sezamovo-jogurtové marinádě

REKLAMA

Přidat komentář