Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
3.9/5 Počet hodnocení: 20
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2377 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 409 g
Tuky 42 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

mouka pšeničná hrubá 200 g
med 150 ml
vejce 3 ks
lze nahradit rumem, nebo vodou
kypřicí prášek do pečiva 2 PL

Postup

1

Připravíme si švestky – vypeckujeme je a rozřízneme na polovinu.

2

Oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Med utřeme se žloutky tak, aby vznikla světle žlutá směs, pak přidáme po lžících jogurt a nakonec přilijeme medovinu a zašleháme koření.

3

Do tekuté směsi přidáváme postupně přesátou mouku a nakonec zbytek mouky smíchaný s práškem do pečiva.

4

Na závěr do těsta jemně zamícháme tuhý sníh. Těsto vlijeme na plech (cca o velikosti malé remosky – průměr cca 21 cm), ve které je připravený pečící papír.

5

Na povrch těsta poklademe poloviny švestek (dužinou nahoru). Moučník pečeme cca při 180°C asi 30 minut.

Foto: Pixabay.com

Autor: folly22

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...