Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
3.9/5 Počet hodnocení: 19
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2377 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 409 g
Tuky 42 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

mouka pšeničná hrubá 200 g
med 150 ml
vejce 3 ks
perníkové koření 2 ČL
lze nahradit rumem, nebo vodou
kypřicí prášek do pečiva 2 PL

Postup

1

Připravíme si švestky – vypeckujeme je a rozřízneme na polovinu.

2

Oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Med utřeme se žloutky tak, aby vznikla světle žlutá směs, pak přidáme po lžících jogurt a nakonec přilijeme medovinu a zašleháme koření.

3

Do tekuté směsi přidáváme postupně přesátou mouku a nakonec zbytek mouky smíchaný s práškem do pečiva.

4

Na závěr do těsta jemně zamícháme tuhý sníh. Těsto vlijeme na plech (cca o velikosti malé remosky – průměr cca 21 cm), ve které je připravený pečící papír.

5

Na povrch těsta poklademe poloviny švestek (dužinou nahoru). Moučník pečeme cca při 180°C asi 30 minut.

Foto: Pixabay.com

Autor: folly22

Apetit magazín

Jak uvařit dokonalou rýži basmati, po které nepřiberete
  • Tipy a triky

Jak uvařit dokonalou rýži basmati, po které nepřiberete

Rýže basmati vyniká svými dlouhými zrny a aromatickou chutí, podobně jako rýže jasmínová. Roste v podhůří Himálaje, kde jí místní podmínky dodávají jedinečné aroma. Skvěle doprovodí indické pokrmy, nemusíte se však ostýchat uvařit ji i ke...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč