Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Podzimní koláč podle Lindy
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 21
Do hodiny Velmi snadné Na 8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2331 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 285 g
Tuky 106 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neuvěřitelně lahodný koláč z celozrnné mouky si získá srdce celé rodiny!

Suroviny

mouka celozrnná 100 g
třtinový cukr muscovado tmavý 100 g
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
sůl 1 špetka
máslo 100 g
vychlazené a nakrájené na kousky + kousek na vymazání formy
vejce 1 ks
Na náplň
džem 5 PL
my jsme použili špendlíkový
ostružiny 2 hrsti
nebo aronie či jiné podzimní bobule
třtinový cukr
na proslazení ovoce
mandle plátky 1 PL

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Mouky, cukr, kypřicí prášek a sůl vsypte do robotu, přidejte máslo a vejce a několika pulzy promixujte, aby se těsto začalo spojovat.

2

Pak ho vyndejte, rukama ještě rychle zpracujte a namačkejte na dno i stěny formy (o průměru 22 cm), předem vymazané máslem a vysypané moukou, ve vrstvě silné asi 1,5 cm.

3

Těsto dejte na cca 20 minut předpéct. Pak jej potřete džemem, posypte ostružinami předem prosypanými cukrem a povrch posypte plátky mandlí.

4

Vložte do trouby a nechte ještě 10–15 minut dopéct. Těsto musí být zlatavé a propečené.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...