Neuvěřitelně lahodný koláč z celozrnné mouky si získá srdce celé rodiny!
Suroviny
mouka celozrnná
100
g
mouka pšeničná hladká
100
g
+ na formu
třtinový cukr muscovado tmavý
100
g
kypřicí prášek do pečiva
½
bal
sůl
1
špetka
máslo
100
g
vychlazené a nakrájené na kousky + kousek na vymazání formy
vejce
1
ks
Na náplň
džem
5
PL
my jsme použili špendlíkový
ostružiny
2
hrsti
nebo aronie či jiné podzimní bobule
třtinový cukr
na proslazení ovoce
mandle plátky
1
PL
Postup
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Mouky, cukr, kypřicí prášek a sůl vsypte do robotu, přidejte máslo a vejce a několika pulzy promixujte, aby se těsto začalo spojovat.
2
Pak ho vyndejte, rukama ještě rychle zpracujte a namačkejte na dno i stěny formy (o průměru 22 cm), předem vymazané máslem a vysypané moukou, ve vrstvě silné asi 1,5 cm.
3
Těsto dejte na cca 20 minut předpéct. Pak jej potřete džemem, posypte ostružinami předem prosypanými cukrem a povrch posypte plátky mandlí.
4
Vložte do trouby a nechte ještě 10–15 minut dopéct. Těsto musí být zlatavé a propečené.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu na cestu z města(9 receptů )
- Snídaně v trávě: 19 nejlepších receptů do přírody(19 receptů )
- Pečte s ostružinami a zažijte blaho na duši i na jazyku(22 receptů )
- Koláče na neděli: luxusní moučníky, na které bude chtít recept každý(188 receptů )