Podzimní koláč podle Lindy

Podzimní koláč podle Lindy

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do 10 minut Velmi snadné Na 8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1919 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 185 g
Tuky 106 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zdravý, ale skvělý

Související recepty

Suroviny

mouka celozrnná 100 g
mouka pšeničná hladká 100 g
plus na formu
100 g
tmavý třtinový cukr
kypřicí prášek do pečiva 1
sůl špetka
máslo 100 g
vychlazené a nakrájené na kousky
vejce 1 ks
Na náplň
džem 4 PL
2 hrsti
ostružiny nebo aronie či jiné podzimní bobule
třtinový cukr
na proslazení ovoce
mandle 1 PL

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Mouky, cukr, kypřicí prášek a sůl vsypte do robotu, přidejte máslo a vejce a několika pulzy promixujte, aby se těsto začalo spojovat. Pak ho vyndejte, rukama ještě rychle zpracujte a namačkejte na dno i stěny formy (o průměru 22 cm), předem vymazané máslem a vysypané moukou, ve vrstvě silné asi 1,5 cm.

2 Těsto dejte na cca 20 minut předpéct. Pak jej potřete džemem, posypte ostružinami předem prosypanými cukrem a povrch posypte plátky mandlí. Vložte do trouby a nechte ještě 10–15 minut dopéct. Těsto musí být zlatavé a propečené.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit