0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Podzimní koláč podle Lindy
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 19
Do hodiny Velmi snadné Na 8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2331 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 285 g
Tuky 106 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neuvěřitelně lahodný koláč z celozrnné mouky si získá srdce celé rodiny!

Suroviny

mouka celozrnná 100 g
mouka pšeničná hladká 100 g
+ na formu
třtinový cukr muscovado tmavý 100 g
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
sůl 1 špetka
máslo 100 g
vychlazené a nakrájené na kousky + kousek na vymazání formy
vejce 1 ks
Na náplň
džem 5 PL
my jsme použili špendlíkový
ostružiny 2 hrsti
nebo aronie či jiné podzimní bobule
třtinový cukr
na proslazení ovoce
mandle plátky 1 PL

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Mouky, cukr, kypřicí prášek a sůl vsypte do robotu, přidejte máslo a vejce a několika pulzy promixujte, aby se těsto začalo spojovat.

2

Pak ho vyndejte, rukama ještě rychle zpracujte a namačkejte na dno i stěny formy (o průměru 22 cm), předem vymazané máslem a vysypané moukou, ve vrstvě silné asi 1,5 cm.

3

Těsto dejte na cca 20 minut předpéct. Pak jej potřete džemem, posypte ostružinami předem prosypanými cukrem a povrch posypte plátky mandlí.

4

Vložte do trouby a nechte ještě 10–15 minut dopéct. Těsto musí být zlatavé a propečené.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč