0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Švýcarský sýrový řízek

Švýcarský sýrový řízek

4.6 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2020 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 168 g
Tuky 91 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zabalte řízek do voňavého kabátku z kvalitního sýru.

Suroviny

chleba 4
čerstvý, bílý
50 g
gruyère nebo ementál, najemno nastrouhaný
vepřové maso 4 ks
libové tenčí
vejce 1 ks
prošlehané
olivový olej 2 PL
na smažení
sůl
na dochucení
pepř
strojek

Postup

1

Chléb umelte v robotu či nastrouhejte. Strouhanku smíchejte se sýrem, nasypte na velký talíř, osolte a opepřete.

2

Chcete-li, řízky naklepejte a osolte. Určitě je ale protáhněte vejcem a pak z obou stran vmáčkněte do strouhanky a obalte.

3

Na velké nepřilnavé pánvi zahřejte olej a řízky na něm osmažte z každé strany 3–4 minuty, aby se propekly, ale nepřipálily.

4

Jezte se zelným salátem či se salátem po švýcarsku (viz Něco navíc).

Něco navíc: Oloupejte 1 menší celer a nakrájejte na nitky, přidejte plátky ze 2 vykrájených červených jablek. Zalijte dresinkem ze 3 lžic majonézy, 1 lžíce hořčice a z citronové šťávy.

Související články

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč