Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Švýcarský sýrový řízek

Švýcarský sýrový řízek

4.7/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2020 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 168 g
Tuky 91 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zabalte řízek do voňavého kabátku z kvalitního sýru.

Suroviny

čerstvý, bílý
50 g
gruyère nebo ementál, najemno nastrouhaný
libové tenčí
vejce 1 ks
prošlehané
olivový olej 2 PL
na smažení
sůl
na dochucení
pepř
strojek

Postup

1

Chléb umelte v robotu či nastrouhejte. Strouhanku smíchejte se sýrem, nasypte na velký talíř, osolte a opepřete.

2

Chcete-li, řízky naklepejte a osolte. Určitě je ale protáhněte vejcem a pak z obou stran vmáčkněte do strouhanky a obalte.

3

Na velké nepřilnavé pánvi zahřejte olej a řízky na něm osmažte z každé strany 3–4 minuty, aby se propekly, ale nepřipálily.

4

Jezte se zelným salátem či se salátem po švýcarsku (viz Něco navíc).

Něco navíc: Oloupejte 1 menší celer a nakrájejte na nitky, přidejte plátky ze 2 vykrájených červených jablek. Zalijte dresinkem ze 3 lžic majonézy, 1 lžíce hořčice a z citronové šťávy.

Související články

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...