0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Řízek se zelným salátem

Řízek se zelným salátem

2/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 473 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 33 g
Tuky 28 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvostný řízek, nestárnoucí klasika, doplňte nadrobno nakrájeným zelím a čerstvým koprem.

Suroviny

vinný ocet bílý 2 PL
bílý, podle chuti
krupicový cukr 2 ČL
olivový olej 2 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý, ve velké nekovové míse
nastrouhané na jemné nudličky
cibule
nadrobno nakájená
kopr 2 PL
sekaný, čerstvý
4 ks
základní telecí řízky

1 Prošlehejte 2 lžíce bílého vinného octa (nebo více, podle chuti), 2 lžičky krupicového cukru, 2 lžíce olivového oleje, mořskou sůl a čerstvě mletý pepř ve velké nekovové míse.

2 Přidejte 400 g bílého zelí, nakrouhaného na jemné nudličky, nadrobno nakrájenou cibuli, 2 lžíce sekaného čerstvého kopru a promíchejte. Nechte v chladu 20 minut odpočinout.

3 Podávejte se 4 řízky, rozmrazenými a usmaženými podle základního receptu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč