Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Řízek se zelným salátem

Řízek se zelným salátem

2/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 473 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 33 g
Tuky 28 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvostný řízek, nestárnoucí klasika, doplňte nadrobno nakrájeným zelím a čerstvým koprem.

Suroviny

vinný ocet bílý 2 PL
bílý, podle chuti
olivový olej 2 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý, ve velké nekovové míse
nastrouhané na jemné nudličky
nadrobno nakájená
kopr 2 PL
sekaný, čerstvý
4 ks
základní telecí řízky

Postup

1

Prošlehejte 2 lžíce bílého vinného octa (nebo více, podle chuti), 2 lžičky krupicového cukru, 2 lžíce olivového oleje, mořskou sůl a čerstvě mletý pepř ve velké nekovové míse.

2

Přidejte 400 g bílého zelí, nakrouhaného na jemné nudličky, nadrobno nakrájenou cibuli, 2 lžíce sekaného čerstvého kopru a promíchejte. Nechte v chladu 20 minut odpočinout.

3

Podávejte se 4 řízky, rozmrazenými a usmaženými podle základního receptu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...