Skvostný řízek, nestárnoucí klasika, doplňte nadrobno nakrájeným zelím a čerstvým koprem.
Suroviny
vinný ocet bílý
2
PL
bílý, podle chuti
krupicový cukr
2
ČL
olivový olej
2
PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý, ve velké nekovové míse
zelí bílé
400
g
nastrouhané na jemné nudličky
nadrobno nakájená
kopr
2
PL
sekaný, čerstvý
4
ks
základní telecí řízky
Postup
1
Prošlehejte 2 lžíce bílého vinného octa (nebo více, podle chuti), 2 lžičky krupicového cukru, 2 lžíce olivového oleje, mořskou sůl a čerstvě mletý pepř ve velké nekovové míse.
2
Přidejte 400 g bílého zelí, nakrouhaného na jemné nudličky, nadrobno nakrájenou cibuli, 2 lžíce sekaného čerstvého kopru a promíchejte. Nechte v chladu 20 minut odpočinout.
3
Podávejte se 4 řízky, rozmrazenými a usmaženými podle základního receptu.