Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sýrová mísa s nakládanými fíky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1204 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 280 g
Tuky 0 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stylová chuťovka na oslavu. Zajímavou směs z fíků, octa a cukru podávejte k sýrům.

Suroviny

fíky 2 hrnky
sušené, překrojené
balzamikový ocet 250 ml
cukr 165 g
k podávání, camembert, parmazán, gorgonzola, mozzarella

Postup

1

Fíky, ocet, 185 ml vody a cukr zahřívejte v rendlíku na středním plameni do rozpuštění cukru. Přiveďte k varu a nechte probublávat 15 minut, až začne směs lepit a fíky změknou.

2

Sejměte z ohně a nechte vychladnout. Podávejte k sýrům.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...