0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Fíky & mozzarella

Fíky & mozzarella

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1439 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 102 g
Tuky 87 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Exkluzivní předkrm

Suroviny

fíky 5 ks
mozzarella 250 g
olivový olej 3 PL
pepř růžový 1 ČL
tymián 2 snítky
na ozdobu
sůl mořská

1 Mozzarellu nakrájejte na plátky o síle 1 cm a nechte je 10 minut okapat na papírových utěrkách. Omyjte fíky a nakrájejte je na kolečka. QDo uzavíratelné sklenice dejte olivový olej, lístky ze 2 snítek tymiánu, nahrubo drcený růžový pepř a špetku soli. Sklenici uzavřete a řádně protřepejte.

2 Na talíře rozdělte plátky mozzarelly, na ně dejte kolečka fíků a pokapejte připravenou zálivkou. Nechte 10 minut rozležet a podávejte jako předkrm.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit