Sýrové fondue

Sýrové fondue

Hodnocení receptu
Průměr: 2 (3)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1615 kcal
Bílkoviny 44 g
Cukr 68 g
Tuky 80 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete se cítit jako na horách ve Švýcarsku? Připravte sýrové fondue.

Suroviny

česnek 1 stroužek
oloupaný
víno bílé 300 ml
škrob 3 ČL
maizena
hruškovice 1
lze nahradit třešňovicí
400 g
sýr Gruyère nahrubo
sýr 400 g
Vacherin / Appenzeller / Ementaler, nahrubo
muškátový oříšek špetka
K podávání
1 ks
francouzská bageta na kostičky
jarní cibulka
malé, nakládané
rajčata cherry 300 g
jablka 2 ks
lze nahradit hruškami, na klínky

1 Nádobu na fondue vytřete česnekem, zbylý česnek můžete nasekat nahrubo a přidat dovnitř. Víno prošlehejte se škrobem, přilijte alkohol a vše vlijte do nádoby na fondue. Postavte na sporák, přiveďte k varu a ztlumte plamen. Přisypávejte sýr a pomalu zahřívejte a míchejte, dokud se sýr nerozpustí. Okořeňte muškátovým oříškem.

2 Sejměte z plotny a postavte do stojánku nad hořák a udržujte tak fondue horké. Podávejte s pečivem, cibulkami, rajčátky a jablky a dlouhými vidličkami k napichování a namáčení do horké sýrové směsi. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Stories

TOP 20: Zdraví na talíři

Jsme stvořeni převážně z vody. Celkový podíl vody v našem těle je až 70 %. Ale vodu neustále i vylučujeme. Proto je potřebné ji průběžně doplňovat. I když tím nejlepších způsobem je sklenice čisté pramenité vody, pomoci...
  • Jak na to

Jak využít bylinky k přípravě letních drinků

Dopřejte si v horkých letních měsících osvěžující bylinné drinky bez obsahu alkoholu. Jedinečné účinky bylin, které znaly už naše prababičky, můžete využít i dnes. Pojďme se společně podívat do světa uklidňující máty, svěží citrusové...

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...

Obchod Apetit