Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jednoduché crêpes Suzette
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2797 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 272 g
Tuky 162 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Podzimní plískanice a mlhy jsou regulérním důvodem k tomu, zůstat doma a uvařit si něco dobrého. Pak už stačí jen zachumlat se do deky a pořádně si jídlo vychutnat.

Suroviny

sůl 1 špetka
vejce 2 ks
velká, celkem 100 g
nemusí být
mléko 250 g
plnotučné
rozpuštěné
olej
na opékání
bio, na dokončení
Na omáčku
z biopomeranče, nastrouhaná
z biocitronu, nastrouhaná
pomerančová šťáva 200 ml
máslo 135 g
pomerančový likér 35 ml
Grand Marnier + navíc na flambování

Postup

1

Smíchejte mouku, cukr a sůl. Po jednom vmíchejte vejce a postupně přidávejte pivo, chcete-li, a mléko, dokud vám nevznikne hladké řídké těsto. Nakonec vmíchejte máslo a nechte těsto alespoň hodinu, nejlépe přes noc odpočinout.

2

Poté z něj na olejem vytřené pánvi postupně opékejte co nejtenčí palačinky.

3

Z 1 pomeranče nastrouhejte kůru (ideálně zesterem) a vykrájejte filátka dužiny.

4

Na omáčku nasypte do menšího hrnce cukr, přidejte obě citrusové kůry, přilijte šťávy z citrusů, přiveďte k varu a krátce povařte. Odstavte z plotny a vmíchejte máslo a likér.

5

Do pánve nalijte 1–2 sběračky omáčky a vložte do ní napůl přeložené 2–3 palačinky. Krátce prohřejte, palačinky přeložte na čtvrtiny a ještě chvíli zahřívejte, v případě potřeby přilijte omáčku. Zakápněte likérem, zapalte a flambujte do vyhoření. 

6

Zopakujte se zbylými palačinkami a omáčkou. Podávejte ozdobené kůrou a filátky z pomeranče. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký
  • Jak na to

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký

Křehké těsto musíte pohodlně „ukrojit“ dezertní vidličkou. Pokud s dezertem na talířku bojujete, došlo během přípravy těsta k technologické chybě. Zároveň ale musí být tak pevné, aby bez obtíží udrželo krémovou náplň či ovocnou dekoraci. Do...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč