Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jednoduché crêpes Suzette
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2797 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 272 g
Tuky 162 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Podzimní plískanice a mlhy jsou regulérním důvodem k tomu, zůstat doma a uvařit si něco dobrého. Pak už stačí jen zachumlat se do deky a pořádně si jídlo vychutnat.

Suroviny

sůl 1 špetka
vejce 2 ks
velká, celkem 100 g
nemusí být
mléko 250 g
plnotučné
rozpuštěné
olej
na opékání
bio, na dokončení
Na omáčku
z biopomeranče, nastrouhaná
z biocitronu, nastrouhaná
pomerančová šťáva 200 ml
máslo 135 g
pomerančový likér 35 ml
Grand Marnier + navíc na flambování

Postup

1

Smíchejte mouku, cukr a sůl. Po jednom vmíchejte vejce a postupně přidávejte pivo, chcete-li, a mléko, dokud vám nevznikne hladké řídké těsto. Nakonec vmíchejte máslo a nechte těsto alespoň hodinu, nejlépe přes noc odpočinout.

2

Poté z něj na olejem vytřené pánvi postupně opékejte co nejtenčí palačinky.

3

Z 1 pomeranče nastrouhejte kůru (ideálně zesterem) a vykrájejte filátka dužiny.

4

Na omáčku nasypte do menšího hrnce cukr, přidejte obě citrusové kůry, přilijte šťávy z citrusů, přiveďte k varu a krátce povařte. Odstavte z plotny a vmíchejte máslo a likér.

5

Do pánve nalijte 1–2 sběračky omáčky a vložte do ní napůl přeložené 2–3 palačinky. Krátce prohřejte, palačinky přeložte na čtvrtiny a ještě chvíli zahřívejte, v případě potřeby přilijte omáčku. Zakápněte likérem, zapalte a flambujte do vyhoření. 

6

Zopakujte se zbylými palačinkami a omáčkou. Podávejte ozdobené kůrou a filátky z pomeranče. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín