Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Crêpes Suzette

Podzimní plískanice a mlhy jsou regulérním důvodem k tomu, zůstat doma a uvařit si něco dobrého. Pak už stačí jen zachumlat se do deky a pořádně si jídlo vychutnat.

Vydání: 2015/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ odpočinutí
PT20M
Vaření 0:20

Ingredience

    • 110g hladké mouky
    • 15g krupicového cukru
    • špetka soli
    • 2 velká vejce (100g)
    • 50g světlého piva (nemusí být)
    • 250g plnotučného mléka
    • 25g másla, rozpuštěného
    • olej na opékání
    • 1 biopomeranč na dokončení

    NA OMÁČKU

    • 140g krupicového cukru
    • 5g kůry z biopomeranče, nastrouhané
    • 3g kůry z biocitronu, nastrouhané
    • 200ml pomerančové šťávy
    • 20ml citronové šťávy
    • 135g másla
    • 35ml likéru Grand Marnier + na flambování

Příprava jídla

1 Smíchejte mouku, cukr a sůl. Po jednom vmíchejte vejce a postupně přidávejte pivo, chcete-li, a mléko, dokud vám nevznikne hladké řídké těsto. Nakonec vmíchejte máslo a nechte těsto alespoň hodinu, nejlépe přes noc odpočinout. Poté z něj na olejem vytřené pánvi postupně opékejte co nejtenčí palačinky.

2 Z 1 pomeranče nastrouhejte kůru (ideálně zesterem) a vykrájejte filátka dužiny.

3 Na omáčku nasypte do menšího hrnce cukr, přidejte obě citrusové kůry, přilijte šťávy z citrusů, přiveďte k varu a krátce povařte. Odstavte z plotny a vmíchejte máslo a likér.

4 Do pánve nalijte 1–2 sběračky omáčky a vložte do ní napůl přeložené 2–3 palačinky. Krátce prohřejte, palačinky přeložte na čtvrtiny a ještě chvíli zahřívejte, v případě potřeby přilijte omáčku. Zakápněte likérem, zapalte a flambujte do vyhoření. 

5 Zopakujte se zbylými palačinkami a omáčkou. Podávejte ozdobené kůrou a filátky z pomeranče. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Horká čokoláda

Francouzský toust se sýrem a šunkou

Lahůdková sekaná se sýrovými šťouchanými bramborami

Sýrové fondue

Horké brownies se zmrzlinou & karamelem

Podzimní pizza

Palačinky a lívance

Přidat komentář