Jednoduché crêpes Suzette
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2797 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 272 g
Tuky 162 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Podzimní plískanice a mlhy jsou regulérním důvodem k tomu, zůstat doma a uvařit si něco dobrého. Pak už stačí jen zachumlat se do deky a pořádně si jídlo vychutnat.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 110 g
krupicový cukr 15 g
sůl 1 špetka
vejce 2 ks
velká, celkem 100 g
pivo světlé 50 g
nemusí být
mléko 250 g
plnotučné
máslo 25 g
rozpuštěné
olej
na opékání
pomeranč 1 ks
bio, na dokončení
Na omáčku
krupicový cukr 140 g
pomerančová kůra 5 g
z biopomeranče, nastrouhaná
citronová kůra 3 g
z biocitronu, nastrouhaná
pomerančová šťáva 200 ml
citronová štáva 20 ml
máslo 135 g
pomerančový likér 35 ml
Grand Marnier + navíc na flambování

1 Smíchejte mouku, cukr a sůl. Po jednom vmíchejte vejce a postupně přidávejte pivo, chcete-li, a mléko, dokud vám nevznikne hladké řídké těsto. Nakonec vmíchejte máslo a nechte těsto alespoň hodinu, nejlépe přes noc odpočinout. Poté z něj na olejem vytřené pánvi postupně opékejte co nejtenčí palačinky.

2 Z 1 pomeranče nastrouhejte kůru (ideálně zesterem) a vykrájejte filátka dužiny.

3 Na omáčku nasypte do menšího hrnce cukr, přidejte obě citrusové kůry, přilijte šťávy z citrusů, přiveďte k varu a krátce povařte. Odstavte z plotny a vmíchejte máslo a likér.

4 Do pánve nalijte 1–2 sběračky omáčky a vložte do ní napůl přeložené 2–3 palačinky. Krátce prohřejte, palačinky přeložte na čtvrtiny a ještě chvíli zahřívejte, v případě potřeby přilijte omáčku. Zakápněte likérem, zapalte a flambujte do vyhoření. 

5 Zopakujte se zbylými palačinkami a omáčkou. Podávejte ozdobené kůrou a filátky z pomeranče. 

Jednoduché palačinky à la crêpes Suzette

Jednoduché palačinky à la crêpes Suzette

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit