Podzimní plískanice a mlhy jsou regulérním důvodem k tomu, zůstat doma a uvařit si něco dobrého. Pak už stačí jen zachumlat se do deky a pořádně si jídlo vychutnat.
Suroviny
1 Smíchejte mouku, cukr a sůl. Po jednom vmíchejte vejce a postupně přidávejte pivo, chcete-li, a mléko, dokud vám nevznikne hladké řídké těsto. Nakonec vmíchejte máslo a nechte těsto alespoň hodinu, nejlépe přes noc odpočinout. Poté z něj na olejem vytřené pánvi postupně opékejte co nejtenčí palačinky.
2 Z 1 pomeranče nastrouhejte kůru (ideálně zesterem) a vykrájejte filátka dužiny.
3 Na omáčku nasypte do menšího hrnce cukr, přidejte obě citrusové kůry, přilijte šťávy z citrusů, přiveďte k varu a krátce povařte. Odstavte z plotny a vmíchejte máslo a likér.
4 Do pánve nalijte 1–2 sběračky omáčky a vložte do ní napůl přeložené 2–3 palačinky. Krátce prohřejte, palačinky přeložte na čtvrtiny a ještě chvíli zahřívejte, v případě potřeby přilijte omáčku. Zakápněte likérem, zapalte a flambujte do vyhoření.
5 Zopakujte se zbylými palačinkami a omáčkou. Podávejte ozdobené kůrou a filátky z pomeranče.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Palačinky a lívance: 46 ověřených receptů(46 receptů)