Podzimní pizza

Podzimní pizza

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1592 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 59 g
Tuky 127 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když ubývá sluníčka, je nutné barvy hledat jinde - třeba na talíři.

Suroviny

těsto na pizzu 1 bal
chlazené vyválené, 300g
Na pizzu s dýní
ks
dýně hokkaido podle velikosti
olivový olej 1 PL
cibule karamelizovaná 4 PL
prodává např. Tesco / Marks & Spencer
sýr feta 100 g
šalvěj hrst
lístky
Na pizzu mascarpone
3 PL
suga lze nahradit rajčatovou omáčkou na špagety
mozzarella 150 g
150 g
pikantní salám
mascarpone 150 g
2 ks
kozí rohy

1 Dýni nakrájejte na kostičky, dejte na plech, přelijte lžící olivového oleje, promíchejte a dejte péct do trouby vyhřáté na 200°C na 10–15 minut, aby trochu změkla.

2 Těsto rozdělte na dvě poloviny, ještě trochu ho vyválejte, aby mělo oválný tvar a dejte na plech vyložený pečicím papírem. 

3 Jednu placku potřete sugem. Mozzarellu natrhejte a rozprostřete na těsto. Nakonec na pizzu rozložte kolečka salámu a mezi ně dejte vždy po lžičce mascarpone. Ozdobte kozími rohy.

Druhou placku potřete karamelizovanou cibulí, posypte kostičkami dýně, rozdrobte na ni fetu a posypte šalvějí.

5 Zvyšte teplotu v troubě na 220°C. Plech s pizzou vložte do předehřáté trouby a pečte podle návodu na obalu těsta, asi 10–15 minut. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit