Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Podzimní pizza
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Podzimní pizza

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2371 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 76 g
Tuky 193 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když ubývá sluníčka, je nutné barvy hledat jinde - třeba na talíři.

Související recepty

Suroviny

chlazené vyválené, 300 g
Na pizzu s dýní
dýně ks
hokkaido (podle velikosti)
olivový olej 1 PL
prodává např. Tesco nebo Marks & Spencer
šalvěj 1 hrst
lístky
Na pizzu mascarpone
sugo 3 PL
lze nahradit rajčatovou omáčkou na špagety
salám 150 g
pikantní
2 ks
kozí rohy

Postup

1

Dýni nakrájejte na kostičky, dejte na plech, přelijte lžící olivového oleje, promíchejte a dejte péct do trouby vyhřáté na 200°C na 10–15 minut, aby trochu změkla.

2

Těsto rozdělte na dvě poloviny, ještě trochu ho vyválejte, aby mělo oválný tvar a dejte na plech vyložený pečicím papírem.

3

Jednu placku potřete sugem. Mozzarellu natrhejte a rozprostřete na těsto. Nakonec na pizzu rozložte kolečka salámu a mezi ně dejte vždy po lžičce mascarpone. Ozdobte kozími rohy.

4

Druhou placku potřete karamelizovanou cibulí, posypte kostičkami dýně, rozdrobte na ni fetu a posypte šalvějí.

5

Zvyšte teplotu v troubě na 220°C. Plech s pizzou vložte do předehřáté trouby a pečte podle návodu na obalu těsta, asi 10–15 minut.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi
  • Zajímavosti

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi

Anglikánci, tedy pusinky na oplatce, patří mezi tradiční vánoční cukroví, jehož kořeny sahají až do období 1. Československé republiky. Tento druh cukroví byl oblíbený nejen díky své jednoduchosti, ale také díky elegantnímu vzhledu a...