Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Podzimní pizza

Když ubývá sluníčka, je nutné barvy hledat jinde - třeba na talíři.

Vydání: 2015/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Pečení 0:30
Z plechu

Ingredience

    • 1 balení chlazeného vyváleného těsta na pizzu (300 g)

    NA PIZZU S DÝNÍ

    • 1/4–1/2 dýně hokkaido (podle velikosti)
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 4 lžíce karamelizované cibule (prodává např. Tesco nebo Marks&Spencer)
    • 100 g sýra feta
    • hrst šalvějových lístků

    NA PIZZU S MASCARPONE

    • 3–4 lžíce suga nebo hotové rajčatové omáčky na špagety
    • 150 g mozzarelly
    • 150 g pikantního salámu
    • 150 g mascarpone
    • 2–3 kozí rohy

Příprava jídla

1 Dýni nakrájejte na kostičky, dejte na plech, přelijte lžící olivového oleje, promíchejte a dejte péct do trouby vyhřáté na 200°C na 10–15 minut, aby trochu změkla.

2 Těsto rozdělte na dvě poloviny, ještě trochu ho vyválejte, aby mělo oválný tvar a dejte na plech vyložený pečicím papírem. 

3 Jednu placku potřete sugem. Mozzarellu natrhejte a rozprostřete na těsto. Nakonec na pizzu rozložte kolečka salámu a mezi ně dejte vždy po lžičce mascarpone. Ozdobte kozími rohy.

Druhou placku potřete karamelizovanou cibulí, posypte kostičkami dýně, rozdrobte na ni fetu a posypte šalvějí.

5 Zvyšte teplotu v troubě na 220°C. Plech s pizzou vložte do předehřáté trouby a pečte podle návodu na obalu těsta, asi 10–15 minut. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Horká čokoláda

Francouzský toust se sýrem a šunkou

Lahůdková sekaná se sýrovými šťouchanými bramborami

Sýrové fondue

Horké brownies se zmrzlinou & karamelem

Crêpes Suzette

Přidat komentář