Podzimní pizza

Podzimní pizza

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1592 kcal
Bílkoviny 54 g
Cukr 59 g
Tuky 127 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když ubývá sluníčka, je nutné barvy hledat jinde - třeba na talíři.

Suroviny

těsto na pizzu 1 bal
chlazené vyválené, 300g
Na pizzu s dýní
ks
dýně hokkaido podle velikosti
olivový olej 1 PL
cibule karamelizovaná 4 PL
prodává např. Tesco / Marks & Spencer
feta 100 g
šalvěj hrst
lístky
Na pizzu mascarpone
3 PL
suga lze nahradit rajčatovou omáčkou na špagety
mozzarella 150 g
150 g
pikantní salám
mascarpone 150 g
2 ks
kozí rohy

1 Dýni nakrájejte na kostičky, dejte na plech, přelijte lžící olivového oleje, promíchejte a dejte péct do trouby vyhřáté na 200°C na 10–15 minut, aby trochu změkla.

2 Těsto rozdělte na dvě poloviny, ještě trochu ho vyválejte, aby mělo oválný tvar a dejte na plech vyložený pečicím papírem. 

3 Jednu placku potřete sugem. Mozzarellu natrhejte a rozprostřete na těsto. Nakonec na pizzu rozložte kolečka salámu a mezi ně dejte vždy po lžičce mascarpone. Ozdobte kozími rohy.

Druhou placku potřete karamelizovanou cibulí, posypte kostičkami dýně, rozdrobte na ni fetu a posypte šalvějí.

5 Zvyšte teplotu v troubě na 220°C. Plech s pizzou vložte do předehřáté trouby a pečte podle návodu na obalu těsta, asi 10–15 minut. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit