Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Podzimní pizza
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2371 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 76 g
Tuky 193 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když ubývá sluníčka, je nutné barvy hledat jinde - třeba na talíři.

Suroviny

chlazené vyválené, 300 g
Na pizzu s dýní
dýně ks
hokkaido (podle velikosti)
olivový olej 1 PL
prodává např. Tesco nebo Marks & Spencer
šalvěj 1 hrst
lístky
Na pizzu mascarpone
sugo 3 PL
lze nahradit rajčatovou omáčkou na špagety
salám 150 g
pikantní
2 ks
kozí rohy

Postup

1

Dýni nakrájejte na kostičky, dejte na plech, přelijte lžící olivového oleje, promíchejte a dejte péct do trouby vyhřáté na 200°C na 10–15 minut, aby trochu změkla.

2

Těsto rozdělte na dvě poloviny, ještě trochu ho vyválejte, aby mělo oválný tvar a dejte na plech vyložený pečicím papírem.

3

Jednu placku potřete sugem. Mozzarellu natrhejte a rozprostřete na těsto. Nakonec na pizzu rozložte kolečka salámu a mezi ně dejte vždy po lžičce mascarpone. Ozdobte kozími rohy.

4

Druhou placku potřete karamelizovanou cibulí, posypte kostičkami dýně, rozdrobte na ni fetu a posypte šalvějí.

5

Zvyšte teplotu v troubě na 220°C. Plech s pizzou vložte do předehřáté trouby a pečte podle návodu na obalu těsta, asi 10–15 minut.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...