Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sýrové fondue

Chcete se cítit jako na horách ve Švýcarsku? Připravte sýrové fondue.

Vydání: 2015/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Chuťovka

Ingredience

    • 1 stroužek česneku, oloupaný
    • 300 ml bílého vína
    • 3 lžičky kukuřičného škrobu (maizeny)
    • 1 panák hruškovice nebo třešňovice
    • 400 g sýra Gruyère, nastrouhaného nahrubo
    • 400 g sýra Vacherin, Appenzeller nebo Ementaler, nastrouhaného nahrubo
    • špetka muškátového oříšku

    K PODÁVÁNÍ

    • 1–2 francouzské bagety, nakrájené na kostičky
    • nakládané malé cibulky
    • 300 g třešňových rajčátek
    • 2 jablka či hrušky, na klínky

Příprava jídla

1 Nádobu na fondue vytřete česnekem, zbylý česnek můžete nasekat nahrubo a přidat dovnitř. Víno prošlehejte se škrobem, přilijte alkohol a vše vlijte do nádoby na fondue. Postavte na sporák, přiveďte k varu a ztlumte plamen. Přisypávejte sýr a pomalu zahřívejte a míchejte, dokud se sýr nerozpustí. Okořeňte muškátovým oříškem.

2 Sejměte z plotny a postavte do stojánku nad hořák a udržujte tak fondue horké. Podávejte s pečivem, cibulkami, rajčátky a jablky a dlouhými vidličkami k napichování a namáčení do horké sýrové směsi. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Horká čokoláda

Francouzský toust se sýrem a šunkou

Lahůdková sekaná se sýrovými šťouchanými bramborami

Horké brownies se zmrzlinou & karamelem

Crêpes Suzette

Podzimní pizza

Přidat komentář