
Sýrové fondue
Chcete se cítit jako na horách ve Švýcarsku? Připravte sýrové fondue.
Vydání: 2015/11
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 1 stroužek česneku, oloupaný
- 300 ml bílého vína
- 3 lžičky kukuřičného škrobu (maizeny)
- 1 panák hruškovice nebo třešňovice
- 400 g sýra Gruyère, nastrouhaného nahrubo
- 400 g sýra Vacherin, Appenzeller nebo Ementaler, nastrouhaného nahrubo
- špetka muškátového oříšku
- 1–2 francouzské bagety, nakrájené na kostičky
- nakládané malé cibulky
- 300 g třešňových rajčátek
- 2 jablka či hrušky, na klínky
K PODÁVÁNÍ
Příprava jídla
1 Nádobu na fondue vytřete česnekem, zbylý česnek můžete nasekat nahrubo a přidat dovnitř. Víno prošlehejte se škrobem, přilijte alkohol a vše vlijte do nádoby na fondue. Postavte na sporák, přiveďte k varu a ztlumte plamen. Přisypávejte sýr a pomalu zahřívejte a míchejte, dokud se sýr nerozpustí. Okořeňte muškátovým oříškem.
2 Sejměte z plotny a postavte do stojánku nad hořák a udržujte tak fondue horké. Podávejte s pečivem, cibulkami, rajčátky a jablky a dlouhými vidličkami k napichování a namáčení do horké sýrové směsi.
Přidat komentář