Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tabuleh
Tabuleh
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tabuleh

4.3/5 Počet hodnocení: 11
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2137 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 242 g
Tuky 101 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát tabuleh najdete nejen po celém Orientu, ale i v každé arabské restauraci v Evropě – je to osvěžující doprovod k tučným masitým pokrmům.

Suroviny

bulgur 200 g
jarní cibulka 300 g
s natí
cibule 200 g
sůl
pepř mletý ½ ČL
černý
pepř bílý ½ ČL
mletý
petrželka 5 svazky
hladkolistá nadrobno
máta 2 svazky
nadrobno
hlávkový salát 1 ks
olivový olej 7 PL

Postup

1

Bulgur properte a podle návodu na obalu uvařte doměkka. Rajčata nakrájejte nadrobno, stejně jako mátu, petrželku, cibuli a jarní cibulku. K zelenině přidejte okapaný a vychladlý bulgur, osolte, opepřete, zalijte citronovou šťávou a olejem.

2 Vše dobře promíchejte, nechte tekutinu do bulguru dobře vsáknout a podávejte na listech salátu.

NĚCO NAVÍC
Salát tabuleh můžete připravovat nejen z bulguru, ale i z kuskusu.

Recept je převzatý z knihy Arabská kuchařka. Autorka: Renáta Janů

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...