Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Tahini pasta

Popis receptu: 
Domácí TAHINY Sezamová Pasta má univerzální použití, můžete si ji namazat místo třeba arašídového másla na bagetku, přidat do domácího hummusu, prospěšných látek jako například vysoké množství vitamínu E, vitamíny B1, B2, B3, B5 a B15. Je bohatá na minerály jako jsou například fosfor, draslík, zinek, lecitin, hořčík a železo. Je označována za jeden z nejlepších zdrojů vápníku, obsahuje údajně dokonce více bílkovin, než většina ořechů. Pomáhá při detoxikaci jater, zabraňuje anémii, je snadně stravitelná, obsahuje vysoké množství nenasycených tuků a je vhodná při hubnutí. Je doporučována také při onemocnění sliznice, nehtů, vlasů, pomáhá udržovat zdravou kůži, zvyšuje imunitu a zlepšuje látkovou výměnu.
Autor: Kamila Švehlová
Hodnocení:
15 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 300ml
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    200g sezamových semínek  60ml olivového oleje lisovaného za studena špetku mořské soli

Příprava jídla

Rozehřejte troubu na 170 stupňů. Na plech položte papír na pečení a rovnoměrně na něj nasypte semínka. Pečte 7 minut, pak vytáhněte důkladně prohrábněte a pečte dalších 7 minut. Hotová semínka mají mít zlatou barvu. Dávejte pozor, velmi lehce se spálí. Hotová semínka vsypte do nožového mixeru a jednu minutu mixujte 'na sucho' pak postupně přidávejte olivový olej, aby se vytvořila požadovaná konzistence hmoty. Přidejte mořskou sůl dle chuti. Uchovávejte se v lednici až 1 měsíc.
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Můj první recept

Přidat komentář