Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.5/5 Počet hodnocení: 24
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1866 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 8 g
Tuky 171 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

sezamová semínka 200 g
olivový olej 60 ml
sůl špetka

Postup

1

Rozehřejte troubu na 170 stupňů.

2

Na plech položte papír na pečení a rovnoměrně na něj nasypte semínka. Pečte 7 minut, pak vytáhněte důkladně prohrábněte a pečte dalších 7 minut. Hotová semínka mají mít zlatou barvu. Dávejte pozor, velmi lehce se spálí.

3

Hotová semínka vsypte do nožového mixeru a jednu minutu mixujte 'na sucho' pak postupně přidávejte olivový olej, aby se vytvořila požadovaná konzistence hmoty. Přidejte mořskou sůl dle chuti.

4

Uchovávejte se v lednici až 1 měsíc.

Autor: Rajda

Apetit magazín

AD
Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus
  • Lidé a jídlo

Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus

České minerální vody jsou světovým unikátem. „V Česku je velmi bohatá paleta pramenů a bez nadsázky mohu říct, že se na našem území nachází snad všechny existující typy minerálních vod, což je s ohledem na velikost území skutečný unikát,“...