
Těstoviny s krémovou omáčkou s paprikami a sušenými rajčaty
Sušená rajčata – obzvláště třeba ta z Itálie – jsou opravdu výrazná, a proto pasují jen do některých pokrmů. Kombinace s pečenou paprikou a smetanou jim ale vysloveně sedne!
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku, jemně nasekané
- velká hrst nakládaných sušených rajčat (1/4 hrnku), okapaných a nasekaných nadrobno
- velká hrst nakládaných pečených nebo grilovaných paprik (1/4 hrnku), okapaných a nasekaných nadrobno
- 1 malá sušená chilli paprička, rozdrobená
- 250 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce nasekaných lístků bazalky
- mořská sůl
- 400 g tagliatelle nebo jiných dlouhých těstovin
- strouhaný parmazán k podávání
Příprava jídla
1 V rendlíku na středním plameni rozehřejte olej a zvolna na něm opékejte česnek asi půl minuty, nesmí zhnědnout. Pak přidejte sušená rajčata, pečenou papriku a chilli a míchejte 2 minuty. Vmíchejte smetanu a vařte asi 5 minut do zhoustnutí. Vypněte a vmíchejte bazalku.
2 Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu, sceďte, promíchejte s omáčkou a podle chuti osolte. (Pokud je omáčka moc hustá, rozřeďte ji trochou vody z vaření těstovin.) Podávejte posypané nastrouhaným parmazánem.
NĚCO NAVÍC
Parmazán lze nahradit výraznějším sýrem pecorino.
Přidat komentář