Tiramisu patří mezi absolutní kávové klasiky. Sladké piškoty namočené do hořkého espressa, nadýchaný krém z mascarpone, kakao – tahle kombinace je zkrátka neodolatelná! Tentokrát jsme ho naservírovali do krásných šálků a lžičku vyměnili za křupavé cukrářské piškoty! Je to čirá slast!
Suroviny
vejce
3
ks
menší, z prověřeného chovu, žloutky a bílky oddělené
krupicový cukr
3
PL
mascarpone
250
g
amaretto
20
g
káva
1
hrnek
1 malý šálek silné černé kávy
piškoty
¼
bal
cukrářské + k podávání
na posypání
Postup
1
Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny, z bílků ušlehejte sníh. Do žloutků opatrně zašlehejte mascarpone a následně vmíchejte i sníh.
2
Kávu smíchejte s likérem. Piškoty namočte do kávy a rozložte na dno hrnku, na ně navrstvěte krém z mascarpone. Dejte chladit.
3
Před podáváním posypte kakaem a podávejte s cukrářskými piškoty.