
Tiramisu do šálku
Tiramisu patří mezi absolutní kávové klasiky. Sladké piškoty namočené do hořkého espressa, nadýchaný krém z mascarpone, kakao – tahle kombinace je zkrátka neodolatelná! Tentokrát jsme ho naservírovali do krásných šálků a lžičku vyměnili za křupavé cukrářské piškoty! Je to čirá slast!
Vydání: 2018/8
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 3 menší vejce z prověřeného chovu, žloutky a bílky oddělené
- 2–3 lžíce krupicového cukru
- 250 g mascarpone
- 20 ml mandlového likéru Amaretto
- 1 malý šálek silné černé kávy
- 1/4 sáčku cukrářských piškotů + k podávání
- kakao holandského typu na posypání
Příprava jídla
1 Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny, z bílků ušlehejte sníh. Do žloutků opatrně zašlehejte mascarpone a následně vmíchejte i sníh.
2 Kávu smíchejte s likérem. Piškoty namočte do kávy a rozložte na dno hrnku, na ně navrstvěte krém z mascarpone. Dejte chladit.
3 Před podáváním posypte kakaem a podávejte s cukrářskými piškoty.
Přidat komentář