Tiramisu do šálku

Tiramisu do šálku

Hodnocení receptu
Průměr: 3.1 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1720 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 75 g
Tuky 134 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tiramisu patří mezi absolutní kávové klasiky. Sladké piškoty namočené do hořkého espressa, nadýchaný krém z mascarpone, kakao – tahle kombinace je zkrátka neodolatelná! Tentokrát jsme ho naservírovali do krásných šálků a lžičku vyměnili za křupavé cukrářské piškoty! Je to čirá slast!

Související recepty

Suroviny

vejce 3 ks
menší, z prověřeného chovu, žloutky a bílky oddělené
krupicový cukr 3 PL
mascarpone 250 g
amaretto 20 g
káva 1 hrnek
1 malý šálek silné černé kávy
piškoty 0.25 bal
cukrářské + k podávání
kakao holandského typu
na posypání

1 Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny, z bílků ušlehejte sníh. Do žloutků opatrně zašlehejte mascarpone a následně vmíchejte i sníh.

2 Kávu smíchejte s likérem. Piškoty namočte do kávy a rozložte na dno hrnku, na ně navrstvěte krém z mascarpone. Dejte chladit.

3 Před podáváním posypte kakaem a podávejte s cukrářskými piškoty.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit