Tousty & vývar s křenem

Tousty & vývar s křenem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5334 kcal
Bílkoviny 242 g
Sacharidy 612 g
Tuky 207 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snídaně, která uklidní váš rozbouřený žaludek a postaví vás na nohy. Horký vývar, spousta křenu a roztavený sýr... Kombinace, která vás posílí.  

Související recepty

Suroviny

toustový chléb 8 plátek
bílý
máslo 2 PL
hovězí maso mleté 200 g
z pečeného kolene, nastrhané, nasekané
sůl
pepř
čerstvě mletý
čedar 400 g
nastrouhaný, lze nahradit ementálem
K podávání
okurka
nakládané
kozí rohy nakládané
vývar
z kolene

1 Polovinu plátků toustového chleba potřete z obou stran máslem. Na polovinu z nich rozdělte vepřové maso, osolte, opepřete a zasypte sýrem. Přiklopte zbylými plátky toustového chleba a zapečte v toustovači nebo na grilovací pánvi.

2 Podávejte s vroucím vývarem, kterým zalijete nastrouhaný křen na dně misky či talíře, okurkami a kozími rohy. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit