0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.6 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Na 20 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11332 kcal
Bílkoviny 269 g
Sacharidy 1339 g
Tuky 508 g
Vláknina 122 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Silvestr a chlebíčky patří k sobě, a tak jsme se v tomto stylu rozhodli připravit také dezert. Vůně hrušek, mandlí a koňaku linoucí se z trouby přilákala do kuchyně celou naši redakci! 

Suroviny

cukr 175 g
třtinový, hnědý
60 ml
koňák lze nahradit rumem nebo tuzemákem
máslo 50 g
rozpuštěné
hruška 5 ks
oloupaná, rozčtvrcená a zbavená jadřinců
toustový chléb 10 plátek
bílý
pistácie 100 g
oloupané, nasekané, nesolené
Na Franginpane
máslo 200 g
krupicový cukr 200 g
vejce 4 ks
mandle 300 g
mleté, loupané
mouka pšeničná hladká 150 g

1 Troubu předehřejte na 220°C. Ve větší zapékací míse smíchejte cukr s koňakem a máslem. Zhruba čtvrt hrnku (60ml) směsi pak odložte stranou. Do mísy přidejte hrušky, promíchejte a přesypte do pekáče vyloženého pečicím papírem. Pečte zhruba 15 minut, jen aby se hrušky začaly barvit dozlatova, v polovině pečení lehce promíchejte.

2 Na frangipane vyšlehejte máslo s cukrem a po jednom zašlehejte vejce. Nakonec vmíchejte mandle a mouku. Směs přesuňte do cukrářského sáčku.

3 Plátky toustového chleba zbavte kůrky a překrojte je napůl, získáte tak 20 obdélníčků. Velký plech vyložte pečicím papírem a vyskládejte do něj plátky chleba. Do středu každého z nich nastříkejte mandlovou směs (frangipane) a vtiskněte do ní čtvrtku hrušky. Hrušky nakonec přetřete zbylou směsí másla, cukru a koňaku, vše ještě přelijte výpekem z hrušek, posypte pistáciemi a dejte ještě na 10–15 minut do trouby zapéct. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...

Obchod Apetit