Silvestr a chlebíčky patří k sobě, a tak jsme se v tomto stylu rozhodli připravit také dezert. Vůně hrušek, mandlí a koňaku linoucí se z trouby přilákala do kuchyně celou naši redakci!
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 220°C. Ve větší zapékací míse smíchejte cukr s koňakem a máslem. Zhruba čtvrt hrnku (60ml) směsi pak odložte stranou. Do mísy přidejte hrušky, promíchejte a přesypte do pekáče vyloženého pečicím papírem. Pečte zhruba 15 minut, jen aby se hrušky začaly barvit dozlatova, v polovině pečení lehce promíchejte.
2 Na frangipane vyšlehejte máslo s cukrem a po jednom zašlehejte vejce. Nakonec vmíchejte mandle a mouku. Směs přesuňte do cukrářského sáčku.
3 Plátky toustového chleba zbavte kůrky a překrojte je napůl, získáte tak 20 obdélníčků. Velký plech vyložte pečicím papírem a vyskládejte do něj plátky chleba. Do středu každého z nich nastříkejte mandlovou směs (frangipane) a vtiskněte do ní čtvrtku hrušky. Hrušky nakonec přetřete zbylou směsí másla, cukru a koňaku, vše ještě přelijte výpekem z hrušek, posypte pistáciemi a dejte ještě na 10–15 minut do trouby zapéct.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Silvestr s přáteli(6 receptů)