0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.6 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Na 20 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11332 kcal
Bílkoviny 269 g
Sacharidy 1339 g
Tuky 508 g
Vláknina 122 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Silvestr a chlebíčky patří k sobě, a tak jsme se v tomto stylu rozhodli připravit také dezert. Vůně hrušek, mandlí a koňaku linoucí se z trouby přilákala do kuchyně celou naši redakci! 

Suroviny

cukr 175 g
třtinový, hnědý
60 ml
koňák lze nahradit rumem nebo tuzemákem
máslo 50 g
rozpuštěné
hruška 5 ks
oloupaná, rozčtvrcená a zbavená jadřinců
toustový chléb 10 plátek
bílý
pistácie 100 g
oloupané, nasekané, nesolené
Na Franginpane
máslo 200 g
krupicový cukr 200 g
vejce 4 ks
mandle 300 g
mleté, loupané
mouka pšeničná hladká 150 g

1 Troubu předehřejte na 220°C. Ve větší zapékací míse smíchejte cukr s koňakem a máslem. Zhruba čtvrt hrnku (60ml) směsi pak odložte stranou. Do mísy přidejte hrušky, promíchejte a přesypte do pekáče vyloženého pečicím papírem. Pečte zhruba 15 minut, jen aby se hrušky začaly barvit dozlatova, v polovině pečení lehce promíchejte.

2 Na frangipane vyšlehejte máslo s cukrem a po jednom zašlehejte vejce. Nakonec vmíchejte mandle a mouku. Směs přesuňte do cukrářského sáčku.

3 Plátky toustového chleba zbavte kůrky a překrojte je napůl, získáte tak 20 obdélníčků. Velký plech vyložte pečicím papírem a vyskládejte do něj plátky chleba. Do středu každého z nich nastříkejte mandlovou směs (frangipane) a vtiskněte do ní čtvrtku hrušky. Hrušky nakonec přetřete zbylou směsí másla, cukru a koňaku, vše ještě přelijte výpekem z hrušek, posypte pistáciemi a dejte ještě na 10–15 minut do trouby zapéct. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?
  • Zdraví a výživa

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?

Chléb v nejrůznějších podobách provází lidský jídelníček od pradávna. Protože ho lze snadno a levně připravit, navíc je jeho použití všestranné a univerzální, stal se základní potravinou a důležitým pokrmem mnoha lidí po celém světě. S...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč