Vynikající kombinace chutí
Suroviny
chleba
2
sýr s bílou plísní
1
ks
brusinky
1
PL
zavařené
balzamikový ocet
máslo
na potření
sůl
na dochucení
Postup
1
Ukrojte dva středně silné krajíce chleba. Z hermelínu, camembertu nebo brie nakrájejte plátky (na jeden chleba budete potřebovat asi 80 g sýra) a rozložte je na jeden z krajíců.
2
Přes sýr rozetřete lžíci zavařených brusinek a zakápněte je několika kapkami octa balsamika, pokud ho máte (aromatický ocet ‚vytáhne‘ jejich chuť ). Navrch položte druhý plátek chleba.
3
Hotový toust potřete z obou stran máslem. Rozpalte těžkou pánev s nepřilnavým povrchem (nasucho – bohatě bude stačit máslo na krajících), položte na ni chléb a pořádně ho přitiskněte plochou obracečkou.
4
Opékejte z každé strany dvě minuty, až krajíce zezlátnou a sýr se rozpustí a rozvoní. Podle chuti můžete posypat solí, nejlépe hrubou mořskou.
Komentáře
30.08.2007 23:53
Apetit 12/04
26.11.2009 08:55
super!!!