Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
toast
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 784 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 87 g
Tuky 29 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vynikající kombinace chutí

Suroviny

zavařené
balzamikový ocet
na potření
sůl
na dochucení

Postup

1
Ukrojte dva středně silné krajíce chleba. Z hermelínu, camembertu nebo brie nakrájejte plátky (na jeden chleba budete potřebovat asi 80 g sýra) a rozložte je na jeden z krajíců.
2
Přes sýr rozetřete lžíci zavařených brusinek a zakápněte je několika kapkami octa balsamika, pokud ho máte (aromatický ocet ‚vytáhne‘ jejich chuť ). Navrch položte druhý plátek chleba.
3

Hotový toust potřete z obou stran máslem. Rozpalte těžkou pánev s nepřilnavým povrchem (nasucho – bohatě bude stačit máslo na krajících), položte na ni chléb a pořádně ho přitiskněte plochou obracečkou.

4

Opékejte z každé strany dvě minuty, až krajíce zezlátnou a sýr se rozpustí a rozvoní. Podle chuti můžete posypat solí, nejlépe hrubou mořskou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

26.11.2009 08:55
Perfektny napad, tento toast je jednoducho uzasny!
30.08.2007 23:53
Recept se nachází v č.12/04, str.23

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...