0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
toast
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
4 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 784 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 87 g
Tuky 29 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vynikající kombinace chutí

Suroviny

chleba 2
sýr s bílou plísní 1 ks
brusinky 1 PL
zavařené
balzamikový ocet
máslo
na potření
sůl
na dochucení

Postup

1
Ukrojte dva středně silné krajíce chleba. Z hermelínu, camembertu nebo brie nakrájejte plátky (na jeden chleba budete potřebovat asi 80 g sýra) a rozložte je na jeden z krajíců.
2
Přes sýr rozetřete lžíci zavařených brusinek a zakápněte je několika kapkami octa balsamika, pokud ho máte (aromatický ocet ‚vytáhne‘ jejich chuť ). Navrch položte druhý plátek chleba.
3

Hotový toust potřete z obou stran máslem. Rozpalte těžkou pánev s nepřilnavým povrchem (nasucho – bohatě bude stačit máslo na krajících), položte na ni chléb a pořádně ho přitiskněte plochou obracečkou.

4

Opékejte z každé strany dvě minuty, až krajíce zezlátnou a sýr se rozpustí a rozvoní. Podle chuti můžete posypat solí, nejlépe hrubou mořskou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

Andrea Turoková

Perfektny napad, tento toast je jednoducho uzasny!

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit