Hodnocení receptu
Průměr: 4 (1)
Do 10 minut Velmi snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 784 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 87 g
Tuky 29 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vynikající kombinace chutí

Suroviny

chleba 2
sýr s bílou plísní 1 ks
brusinky 1 PL
zavařené
balzamikový ocet
máslo
na potření
sůl
na dochucení
<p><strong>1</strong>Ukrojte dva středně silné krajíce chleba. Z hermelínu, camembertu nebo brie nakrájejte plátky (na jeden chleba budete potřebovat asi 80 g sýra) a rozložte je na jeden z krajíců.
<p><strong>2</strong>Přes sýr rozetřete lžíci zavařených brusinek a zakápněte je několika kapkami octa balsamika, pokud ho máte (aromatický ocet ‚vytáhne‘ jejich chuť ). Navrch položte druhý plátek chleba.
<p><strong>3</strong>Hotový toust potřete z obou stran máslem. Rozpalte těžkou pánev s nepřilnavým povrchem (nasucho – bohatě bude stačit máslo na krajících), položte na ni chléb a pořádně ho přitiskněte plochou obracečkou. Opékejte z každé strany dvě minuty, až krajíce zezlátnou a sýr se rozpustí a rozvoní. Podle chuti můžete posypat solí, nejlépe hrubou mořskou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

Andrea Turoková

Perfektny napad, tento toast je jednoducho uzasny!

Apetit magazín

4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...
Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu
  • Zdraví a výživa

Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu

Proč by pokrmy měly zářit barvami co nejvíce ? Mluvíme o přírodních barvách a barvivech, které se přirozeně vyskytují v ovoci, zelenině, luštěninách, semenech, bylinách. Pojďme se podívat, jak barevné spektrum ovlivňuje nejen náš...
Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne
  • Koktejl

Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne

Francouzské město Saint-Tropez je u nás proslulé především díky partě pomatených četníků a jako součást proslulého Azurového pobřeží. Jenže ještě dřív než filmová komedie a jachty milionářů proslavil přímořské městečko dezert Tarte...

Obchod Apetit