0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tradiční rybí polévka s hrachem

Tradiční rybí polévka s hrachem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tradiční rybí polévka s hrachem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1808 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 273 g
Tuky 56 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Štědrovečerní hostinu zahajte klasickou polévkou!

Suroviny

hrách žlutý 300 g
namočený přes noc ve studené vodě
majoránka (čerstvá) 2 snítky
nebo tymián
vývar 1,5 l
rybí, horký + obrané maso (viz Něco navíc)
kořenová zelenina 150 g
mrkev, petržel, cele – na kostičky nebo nastrouhané nahrubo
máslo 2 PL
+ navíc trocha na jikry a mlíčí
sůl
pepř
čerstvě mletý
muškátový květ 2 špetky
petrželka
nasekaná
krutony
či toustíky, opečené na másle, k podávání

1 Hrách slijte a v nové vodě s bylinkami podle chuti uvařte doměkka, pak ho slijte. Asi třetinu si nechte stranou a zbylý rozmixujte ve vývaru, tím se polévka zahustí.

2 Zeleninu opečte na másle a přidejte do polévky spolu s nerozmixovaným hrachem a obraným masem z vývaru (případně i s jikrami či mlíčím, viz Něco navíc). Polévku dochuťte solí, pepřem a muškátovým květem a podávejte. Na talíři ozdobte petrželkou a podávejte s toustíky či krutonky.

NĚCO NAVÍC
Na vývar použijte hlavu a skelet z kapra. Hlavu očistěte, zbavte žaber a vložte ji i se skeletem do hrnce. Přidejte hrst nakrájené kořenové zeleniny, pár kuliček pepře a 1 bobkový list, zalijte studenou vodou, osolte a vařte asi 20 minut. Pak sceďte a maso oberte. Máte-li rádi a seženete mlíčí a/nebo jikry, omyjte je ve studené vodě, dejte do rendlíku, přidejte špetku soli, lžičku másla a povařte asi 10 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč