Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Treska s mandlovou gremolatou
Treska s mandlovou gremolatou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Treska s mandlovou gremolatou

5/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2242 kcal
Bílkoviny 149 g
Sacharidy 27 g
Tuky 159 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehké, křupavé, božské! Tresku s mandlovou gremolatou připravíte rychle, ale vychutnávat ji budete celý den. Lehké jídlo vonící létem nesmí na vašem stole chybět. 

Suroviny

mandle 100 g
neloupané, nahrubo nasekané
olivový olej 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
treska 4 filety
vyšší
studené, nakrájené
najemno nastrouhaná kůra + trochu šťávy
petrželka 100 g
hladkolistá, nasekaná najemno + na ozdobení
česnek 2 stroužky
nakrájené na velmi drobno
strouhaný
bageta
k podávání
klínky, k podávání

Postup

1

Rozehřejte pánev a nasucho na ní opražte mandle a dejte je stranou. Na uvolněné pánvi rozehřejte olivový olej a krátce na ní opečte osolenou a opepřenou rybu z obou stran.

2

Přidejte máslo a na pár minut přiklopte, aby se ryba chvilku dusila v másle a uvnitř se dodělala. Dochuťte troškou citronové šťávy.

3

Mezitím dokončete gremolatu. Opražené mandle smíchejte s nasekanou petrželkou, citronovou kůrou, česnekem a parmazánem.

4

Odklopte pokličku, posypte porce ryby gremolatou a servírujte s čerstvou bagetou a klínky citronu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/7

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč