Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Treska s mandlovou gremolatou
Treska s mandlovou gremolatou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Treska s mandlovou gremolatou

5/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2242 kcal
Bílkoviny 149 g
Sacharidy 27 g
Tuky 159 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehké, křupavé, božské! Tresku s mandlovou gremolatou připravíte rychle, ale vychutnávat ji budete celý den. Lehké jídlo vonící létem nesmí na vašem stole chybět. 

Suroviny

mandle 100 g
neloupané, nahrubo nasekané
olivový olej 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
treska 4 filety
vyšší
studené, nakrájené
najemno nastrouhaná kůra + trochu šťávy
petrželka 100 g
hladkolistá, nasekaná najemno + na ozdobení
česnek 2 stroužky
nakrájené na velmi drobno
strouhaný
bageta
k podávání
klínky, k podávání

Postup

1

Rozehřejte pánev a nasucho na ní opražte mandle a dejte je stranou. Na uvolněné pánvi rozehřejte olivový olej a krátce na ní opečte osolenou a opepřenou rybu z obou stran.

2

Přidejte máslo a na pár minut přiklopte, aby se ryba chvilku dusila v másle a uvnitř se dodělala. Dochuťte troškou citronové šťávy.

3

Mezitím dokončete gremolatu. Opražené mandle smíchejte s nasekanou petrželkou, citronovou kůrou, česnekem a parmazánem.

4

Odklopte pokličku, posypte porce ryby gremolatou a servírujte s čerstvou bagetou a klínky citronu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/7

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...