Jednoduchá třešňová bublanina je ideální dezert či svačinka pro líné letní odpoledne. Nejen to nedělní.
Suroviny
vejce
4
ks
krupicový cukr
200
g
rostlinný olej
1
hrnek
mléko
1
hrnek
mouka pšeničná hladká
1
hrnek
kypřicí prášek do pečiva
1
bal
třešně
300
g
vypeckované
Na drobenku
mouka pšeničná hrubá
cukr
Postup
1
V mise uslehejte do peny ctyri vejce a 200g cukru krupice.
2
Potom pridejte hrnek oleje, hrnek mleka, hrnek mouky a prasek do peciva.
3
Vznikle testo nalijte do vymazaneho pekacku, navrstvete na nej vypeckovane tresne.
4
Nakonec kolac postypte drobenkou, kterou jste si pripravili z hrube mouky, oleje a cukru.
5
Bublaninu pecte pri 200°C asi 30 minut.
Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com