Pomazánka doslova nabitá zdravím!
Suroviny
tvaroh měkký
250
g
měkký
zakysaná smetana
4
PL
tučná, nebo crème fraîche
sůl
pepř
čerstvě mletý
klíčky
1
hrst
směs (řericha, vojtěška, rukola, ředkvička, pískavice…)
výhonky mungo
1
hrst
kopr
1
hrst
nasekaný
jarní cibulka
1
ks
nasekaná, na ozdobení
Postup
1
Dobře rozmíchejte tvaroh se zakysanou smetanou, ochuťte solí a pepřem a přidejte klíčky. Zdobte koprem a případně nasekanou jarní cibulkou.
NĚCO NAVÍC
Nejlepší tvaroh na pomazánky je ten ve staniolu, není totiž plný vody. Trochu hrubší strukturu zjemní zakysaná smetana, jogurt nebo crème fraîche. Zcela hladký a jemný základ pomazánky zaručí i protření přes síto. Pomazánce svědčí rozmanitost bylinek a také něco křupavého – použili jsme klíčky mungo, hodí se i naklíčená čočka nebo cizrna.