0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jarní klíčková pomazánka

Jarní klíčková pomazánka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jarní klíčková pomazánka

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 371 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 22 g
Tuky 9 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pomazánka doslova nabitá zdravím!

Suroviny

měkký
tučná, nebo crème fraîche
sůl
pepř
čerstvě mletý
klíčky 1 hrst
směs (řericha, vojtěška, rukola, ředkvička, pískavice…)
kopr 1 hrst
nasekaný
jarní cibulka 1 ks
nasekaná, na ozdobení

1 Dobře rozmíchejte tvaroh se zakysanou smetanou, ochuťte solí a pepřem a přidejte klíčky. Zdobte koprem a případně nasekanou jarní cibulkou.

NĚCO NAVÍC
Nejlepší tvaroh na pomazánky je ten ve staniolu, není totiž plný vody. Trochu hrubší strukturu zjemní zakysaná smetana, jogurt nebo crème fraîche. Zcela hladký a jemný základ pomazánky zaručí i protření přes síto. Pomazánce svědčí rozmanitost bylinek a také něco křupavého – použili jsme klíčky mungo, hodí se i naklíčená čočka nebo cizrna.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/4

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč