Jarní klíčková pomazánka

Jarní klíčková pomazánka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jarní klíčková pomazánka

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 371 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 22 g
Tuky 9 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pomazánka doslova nabitá zdravím!

Suroviny

tvaroh měkký 250 g
měkký
zakysaná smetana 4 PL
tučná, nebo crème fraîche
sůl
pepř
čerstvě mletý
klíčky 1 hrst
směs (řericha, vojtěška, rukola, ředkvička, pískavice…)
výhonky mungo 1 hrst
kopr 1 hrst
nasekaný
jarní cibulka 1 ks
nasekaná, na ozdobení

1 Dobře rozmíchejte tvaroh se zakysanou smetanou, ochuťte solí a pepřem a přidejte klíčky. Zdobte koprem a případně nasekanou jarní cibulkou.

NĚCO NAVÍC
Nejlepší tvaroh na pomazánky je ten ve staniolu, není totiž plný vody. Trochu hrubší strukturu zjemní zakysaná smetana, jogurt nebo crème fraîche. Zcela hladký a jemný základ pomazánky zaručí i protření přes síto. Pomazánce svědčí rozmanitost bylinek a také něco křupavého – použili jsme klíčky mungo, hodí se i naklíčená čočka nebo cizrna.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/4

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...

Obchod Apetit