Jarní klíčková pomazánka

Jarní klíčková pomazánka

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 329 kcal
Bílkoviny 23 g
Cukr 18 g
Tuky 19 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pomazánka doslova nabitá zdravím!

Suroviny

tvaroh 250 g
měkký
zakysaná smetana 4 PL
tučná, nebo creme fraiche
sůl
pepř
čerstvě mletý
1 hrst
klíčky směs (řericha, vojtěška, rukola, ředkvička, pískavice…)
1 hrst
mungo klíčky
kopr 1 hrst
nasekaný
jarní cibulka 1 ks
nasekaná, na ozdobení

1 Dobře rozmíchejte tvaroh se zakysanou smetanou, ochuťte solí a pepřem a přidejte klíčky. Zdobte koprem a případně nasekanou jarní cibulkou.

NĚCO NAVÍC
Nejlepší tvaroh na pomazánky je ten ve staniolu, není totiž plný vody. Trochu hrubší strukturu zjemní zakysaná smetana, jogurt nebo crème fraîche. Zcela hladký a jemný základ pomazánky zaručí i protření přes síto. Pomazánce svědčí rozmanitost bylinek a také něco křupavého – použili jsme klíčky mungo, hodí se i naklíčená čočka nebo cizrna.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit