Domácí limonády jsou zkrátka nej. Sami si řídíte, kolik do nich dáte cukru a jaké suroviny použijete.
Suroviny
krupicový cukr
100
g
rozmarýn
4
PL
nasekané lístky a snítky na ozdobení
citron
4
ks
šťáva ze 4 a ze 2 nakrájená kolečka
voda
perlivá
1 Připravte rozmarýnový sirup. Do rendlíku nasypte cukr, zalijte jej 125ml vody, přisypte rozmarýn. Zahřívejte a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Odstavte z tepla, zakryjte
a nechte zcela vychladnout, pak přeceďte. Před použitím vychlaďte v lednici, sirup zde v zakryté nádobě klidně počká i několik týdnů.
2 Citronovou šťávu nalijte do džbánu. Přilijte rozmarýnový sirup a dolijte perlivou vodou. Dozdobte citrony nakrájenými na kolečka a několika snítkami rozmarýnu.
NĚCO NAVÍC
Dospělým můžete limonádu říznout i vodkou nebo ginem.