Je libo zdravou svačinku nebo občerstvení na večírek? Zeleninové tyčinky s dipem jsou vždy skvělou volbou!
Suroviny
1 Ve velkém hrnci uveďte vodu k varu, osolte a vhoďte fazolky. Krátce povařte, aby změkly, ale stále zůstaly křupavé, trvá to asi 2–3 minuty. Ihned sceďte a propláchněte ledovou vodou, abyste zastavili zbytkový var – fazolky tak zůstanou svěže zelené. Nechte je okapat a opatrně osušte. Mrkev a okurku nakrájejte na špalíčky, řapíky celeru zbavte vláken a pokrájejte na přiměřeně dlouhé špalíčky.
2 Smíchejte zakysanou smetanu, jogurt, citronovou šťávu i kůru, dijonskou hořčici a ančovičky. Nakonec přidejte nasekanou pažitku. Dip rozdělte do sklenic se širším okrajem nebo do úzké mísy a zeleninu do něj opatrně zapíchněte. Pokud dip zbude, umístěte jej do extra mističky na další namáčení.