Zelenina s pažitkovým dipem

Zelenina s pažitkovým dipem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 593 kcal
Bílkoviny 15 g
Cukr 45 g
Tuky 33 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je libo zdravou svačinku nebo občerstvení na večírek? Zeleninové tyčinky s dipem jsou vždy skvělou volbou!

Suroviny

fazolky zelené 250 g
čerstvé, dlouhé
mrkev 1 svazek
lze použít i několik mladých mrkví
okurka 1 ks
větší
řapíkatý celer 4 ks
Na dip
zakysaná smetana 200 g
jogurt 50 g
řeckého typu
citron 0.5 ks
nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
hořčice 1 ČL
dijonská
pažitka 2 PL
nasekaná
2 ks
filet z ančoviček okapané, nasekané najemno
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Ve velkém hrnci uveďte vodu k varu, osolte a vhoďte fazolky. Krátce povařte, aby změkly, ale stále zůstaly křupavé, trvá to asi 2–3 minuty. Ihned sceďte a propláchněte ledovou vodou, abyste zastavili zbytkový var – fazolky tak zůstanou svěže zelené. Nechte je okapat a opatrně osušte. Mrkev a okurku nakrájejte na špalíčky, řapíky celeru zbavte vláken a pokrájejte na přiměřeně dlouhé špalíčky.

2 Smíchejte zakysanou smetanu, jogurt, citronovou šťávu i kůru, dijonskou hořčici a ančovičky. Nakonec přidejte nasekanou pažitku. Dip rozdělte do sklenic se širším okrajem nebo do úzké mísy a zeleninu do něj opatrně zapíchněte. Pokud dip zbude, umístěte jej do extra mističky na další namáčení.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit