Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zelenina s pažitkovým dipem

Zelenina s pažitkovým dipem

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 593 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 45 g
Tuky 33 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je libo zdravou svačinku nebo občerstvení na večírek? Zeleninové tyčinky s dipem jsou vždy skvělou volbou!

Suroviny

fazolky zelené 250 g
čerstvé, dlouhé
mrkev 1 svazek
lze použít i několik mladých mrkví
větší
řapíkatý celer 4 ks
Na dip
řeckého typu
citron ½ ks
nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
hořčice 1 ČL
dijonská
pažitka 2 PL
nasekaná
2 ks
filet z ančoviček okapané, nasekané najemno
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Ve velkém hrnci uveďte vodu k varu, osolte a vhoďte fazolky. Krátce povařte, aby změkly, ale stále zůstaly křupavé, trvá to asi 2-3 minuty. Ihned sceďte a propláchněte ledovou vodou, abyste zastavili zbytkový var - fazolky tak zůstanou svěže zelené. Nechte je okapat a opatrně osušte. Mrkev a okurku nakrájejte na špalíčky, řapíky celeru zbavte vláken a pokrájejte na přiměřeně dlouhé špalíčky.

2

Smíchejte zakysanou smetanu, jogurt, citronovou šťávu i kůru, dijonskou hořčici a ančovičky. Nakonec přidejte nasekanou pažitku. Dip rozdělte do sklenic se širším okrajem nebo do úzké mísy a zeleninu do něj opatrně zapíchněte. Pokud dip zbude, umístěte jej do extra mističky na další namáčení.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...