0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zelenina s pažitkovým dipem

Zelenina s pažitkovým dipem

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 593 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 45 g
Tuky 33 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je libo zdravou svačinku nebo občerstvení na večírek? Zeleninové tyčinky s dipem jsou vždy skvělou volbou!

Suroviny

fazolky zelené 250 g
čerstvé, dlouhé
mrkev 1 svazek
lze použít i několik mladých mrkví
okurka 1 ks
větší
řapíkatý celer 4 ks
Na dip
zakysaná smetana 200 g
jogurt 50 g
řeckého typu
citron 0.5 ks
nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
hořčice 1 ČL
dijonská
pažitka 2 PL
nasekaná
2 ks
filet z ančoviček okapané, nasekané najemno
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Ve velkém hrnci uveďte vodu k varu, osolte a vhoďte fazolky. Krátce povařte, aby změkly, ale stále zůstaly křupavé, trvá to asi 2–3 minuty. Ihned sceďte a propláchněte ledovou vodou, abyste zastavili zbytkový var – fazolky tak zůstanou svěže zelené. Nechte je okapat a opatrně osušte. Mrkev a okurku nakrájejte na špalíčky, řapíky celeru zbavte vláken a pokrájejte na přiměřeně dlouhé špalíčky.

2 Smíchejte zakysanou smetanu, jogurt, citronovou šťávu i kůru, dijonskou hořčici a ančovičky. Nakonec přidejte nasekanou pažitku. Dip rozdělte do sklenic se širším okrajem nebo do úzké mísy a zeleninu do něj opatrně zapíchněte. Pokud dip zbude, umístěte jej do extra mističky na další namáčení.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/4

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit