0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Velikonoční nádivka s mandlemi

Velikonoční nádivka s mandlemi

2 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3859 kcal
Bílkoviny 192 g
Sacharidy 323 g
Tuky 161 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na klasickou velikonoční nádivku zkrátka nedáme dopustit. Zkuste ji ale posunout ještě o krok dál a vylepšit ji nasekanými mandlemi!

Suroviny

rohlíky 7 ks
nebo housky, z předchozího dne
mléko 150 ml
plnotučné, část lze nahradit uzeným vývarem
máslo 50 g
změklé
vejce 6 ks
žloutky a bílky oddělené
sůl
pepř
čerstvě mletý
muškátový oříšek špetka
strouhaný
libovolné, předem uvařené, zchladlé, vývar můžete uchovat
150 g
zelené lupení mladý špenát, medvědí česnek, petrželka, kopřivy…
mandle 1 hrst
velká hrst, nasekané

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C.

2

Pečivo nakrájejte na úhledné kostičky a nechte proschnout (nejlepší je pečivo nakrájené již předchozího dne. Pokud spěcháte, můžete si pomoci troubou a kostičky v ní za mírné teploty prosušit).

3

Mléko mírně ohřejte a rozmíchejte v něm máslo a žloutky, osolte, opepřete a párkrát strouhněte muškátový oříšek. (Část mléka můžete nahradit vývarem z uzeného masa.) Do mísy dejte pečivo a zalijte jej směsí mléka, másla a žloutků.

4

Uzené maso nakrájejte. Bílky vyšlehejte do pevného sněhu.

5

Přidejte maso, zelené lupení (medvědí česnek posekejte, kopřivy jako jediné je lepší spařit a vymačkat z nich přebytečnou vodu). Směs spojte opatr- ně sněhem, nalijte do vymazané a strouhankou vysypané formy na biskupský chlebíček.

6

Posypte mandlemi, vložte do trouby a pečte asi 50 minut, nebo dokud nezezlátne.

NĚCO NAVÍC
Použít můžete cokoli zeleného, i rukolu nebo polníček. Nejlepší je směs, jen z rukoly by mohla nádivka chutnat hořce. Mandle můžete vmíchat i dovnitř nádivky. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/4

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč