Na klasickou velikonoční nádivku zkrátka nedáme dopustit. Zkuste ji ale posunout ještě o krok dál a vylepšit ji nasekanými mandlemi!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180°C.
Pečivo nakrájejte na úhledné kostičky a nechte proschnout (nejlepší je pečivo nakrájené již předchozího dne. Pokud spěcháte, můžete si pomoci troubou a kostičky v ní za mírné teploty prosušit).
Mléko mírně ohřejte a rozmíchejte v něm máslo a žloutky, osolte, opepřete a párkrát strouhněte muškátový oříšek. (Část mléka můžete nahradit vývarem z uzeného masa.) Do mísy dejte pečivo a zalijte jej směsí mléka, másla a žloutků.
Uzené maso nakrájejte. Bílky vyšlehejte do pevného sněhu.
Přidejte maso, zelené lupení (medvědí česnek posekejte, kopřivy jako jediné je lepší spařit a vymačkat z nich přebytečnou vodu). Směs spojte opatr- ně sněhem, nalijte do vymazané a strouhankou vysypané formy na biskupský chlebíček.
Posypte mandlemi, vložte do trouby a pečte asi 50 minut, nebo dokud nezezlátne.
NĚCO NAVÍC
Použít můžete cokoli zeleného, i rukolu nebo polníček. Nejlepší je směs, jen z rukoly by mohla nádivka chutnat hořce. Mandle můžete vmíchat i dovnitř nádivky.