
Tropický rybí salát v tortille
Lehká ryba, ostré chilli, sladké mango, jemné avokádo, svěží limeta – v tomhle jídle je všeho tak akorát!
Ingredience
- 1/4 ledového salátu, nakrájená na proužky
- 500g steaků z mečouna nebo jiné pevné bělomasé ryby
- 2 limety + podle chuti klínky k podávání
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce olivového oleje
- po 1 lžičce sušeného mletého česneku, chilli koření, mletého římského kmínu a cukru
- 4 rozpečené kukuřičné tortilly
- 1 zralé mango, nakrájené na kostičky
- 1 avokádo, nakrájené na plátky
- omáčka chipotle a salsa k podávání
- 100g zakysané smetany
- 1 lžíce omáčky chipotle nebo tabasco
NA DIP
Příprava jídla
1 Nejdříve v misce smíchejte přísady na dip a osolte.
2 V jiné míse promíchejte kousky ryby, limetovou šťávu a nastrouhanou kůru, med, olivový olej, koření a cukr a nechte alespoň 10 minut marinovat. Poté zprudka opečte na pánvi nebo napíchejte na špízy a opečte na grilu.
3 Opečené rybí maso podávejte v rozpečených tortillách spolu s mangem, avokádem, salátem, a připraveným dipem. Podle chuti doplňte klínky limety, omáčkou a salsou.
NĚCO NAVÍC
Na domácí salsu dejte do misky 1 červenou cibuli nakrájenou na kostičky, zalijte ji vymačkanou šťávou z 1 limety, promačkejte a nechte 5 minut marinovat. Přidejte 1 chilli papričku, nasekanou nadrobno, 1/4 lžičky mletého římského kmínu, 2 velká masitá rajčata, na kostičky a hrst nasekaného koriandru. Osolte a promíchejte.
Přidat komentář