Pestré těstoviny s vůní a chutí středomoří.
Suroviny
cibule
1
ks
středně velká, nakrájená
anglická slanina
4
plátky
olivový olej
1
PL
těstoviny
300
g
mražený hrášek
150
g
tuňák (konzerva)
200
g
bez nálevu
smetana ke šlehání
3
PL
nebo zakysaná
sůl
pepř
čerstvě mletý černý
na dochucení
Postup
1
Ve větší silnostěnné pánvi opékejte na olivovém oleji cibuli a anglickou slaninu, dokud cibule nezměkne. Mezitím vařte těstoviny podle pokynů na obalu, aby zůstaly pevné na skus. K cibulce přidejte rajčata a prohřejte.
2
Tři minuty před tím, než se dovaří těstoviny, k nim přidejte hrášek. Slijte a zamíchejte spolu s tuňákem do rajčatové omáčky. Lehce přimíchejte smetanu, osolte, ochuťte trochou pepře a tabasca. Podávejte stylově v miskách.
Komentáře
:)