Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
3.6/5 Počet hodnocení: 251
Do hodiny Snadné 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6008 kcal
Bílkoviny 157 g
Sacharidy 901 g
Tuky 184 g
Vláknina 59 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá tvarohová buchta Himaláje je díky tvarohu šťavnatá a vláčná. Je připravená rychle, na recept vám stačí jenom pár základních ingrediencí. Super buchta na plech ke kávě či čaji.

Suroviny

Kakaové těsto
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
mléko 1 hrnek
rostlinný olej ½ hrnku
vejce 2 ks
kakao 2 PL
Tvarohová plnka
tvaroh 500 g
vanilkový
vejce 2 ks
mléko 1 hrnek

Postup

1

Připravte kakaové těsto: Vajíčka vyšlehejte s cukrem do pěny, postupně přidávejte olej a pak i ostatní ingredience.

2

Na tvarohovou náplň vyšlehejte vajíčka s cukrem a následně přidejte ostatní suroviny.

 
3

Na vymaštěný a vysypaný plech nalijte polovinu kakaového těsta, na toto tvarohovou náplň (je poměrně řídká) a navrch zbytek prvního těsta.

 
4

Upečte pozvolna a pomalu. Než budete buchtu krájet, nechte ji pořádně vychladnout.

Foto ilustrační: Pixabay.com

Autor: murka30

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...