Jednoduché ale nesmírně dobré řezy z mandlí a polenty, kterým ještě dodá na zajímavosti pomeranč i pomerančový likér. Jsou úplně bez lepku, nemusíte se je tedy bát ani lidem, kteří se mu vyhýbají. Jen si dejte pozor při nákupu kypřicího prášku do pečiva, i ten musí být bezlepkový. Recept na bezlepkový dezert, na kterém si pochutná každý.
Suroviny
Porce
Suroviny
Porce
Na sirup
Na dokončení
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 558.08 kcal
- Bílkoviny 8.67 g
- Sacharidy 39.92 g
- Tuky 40.58 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/2
Přidat hodnocení
Hodnocení
3,8/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2022/2
V únorovém Apetitu, který vychází 13. 1. 2022, jsme uctili tradice masopustními pochoutkami. Své zasloužené chvíle slávy se dočká vepřové sádlo i netradiční kousky vepřového masa jako je jazyk, ossobuco či vepřové uši. Myslíme ovšem i na ty, kteří masu neholdují, na zoubek se totiž podíváme nemasu, chlebovníku (jackfruitu) a seitanu. Potřebujete-li uprostřed zimy trochu rozpálit, vhod vám určitě přijde ochutnávka z pořádně pikantní Chilli kuchařky. Vaši duši pak určitě ukonejší a zahřejí teplé dezerty nebo vydatné polévky. Srdce se vám rozbuší u romantických večeří pro dva, které můžete nejdříve společně uvařit a pak sníst. Nekonečnou lásku můžete vyznat i sladkou tečkou ve velkém stylu – máme pro vás recepty hned na dva legendární dorty, Pavlovu a dort Pupp, nebo ořechové moučníky bez lepku. Pokud je na vás šeď zimy už příliš dlouhá, vyrazte s námi na skok do barevných tropů. Recepty plné exotického ovoce vám zaručeně doslova prozáří den. Apetit, napsáno s chutí.