Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

TVAROHOVÝ DORT OD LENKY

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

TVAROHOVÝ DORT OD LENKY

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno

Suroviny

Těsto
mouka pšeničná hladká 200 g
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
moučkový cukr 75 g
vanilkový cukr 1 bal
vejce 1 ks
máslo 100 g
změklé
Náplň
bílek 4 ks
žloutek 4 ks
moučkový cukr 150 g
tvaroh 750 g
polotučný
1
Kasekuchenhilfe
mléko 250 ml

Těsto

Ingredience na těsto smíchat, prohníst vyložit dortovou formu (vel. 26 cm) .

 

Náplň

Bílky ušlehat na tuhý sníh s 1/3 cukru, žloutky smíchat se zbytkem cukru,tvarohem, van.cukrem a mlékem šlehat ručním mixérem asi 1 min., přimíchat Käsekuchenhilfe a sníh ( do náplně možno přidat rozinky nebo mandarinky či broskve z kompotu)

Pečeme zhruba 70min. při cca 150°C. Po upečení ještě nechat stát v otevřené troubě asi 10 min. Pokud začíná moc hnědnout , položit na vrch alobal.

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit