Věnečky zeppole di San Giuseppe je tradiční italský dezert z odpalovaného těsta připravovaný u příležitosti Dne otců, který se slaví 19. března. Dutina věnečků je naplněna žloutkovým krémem a vršek ozdoben kandovanou nebo kompotovanou třešní. Podle legendy představuje věneček trnovou korunu, kterou měl ukřižovaný Ježíš na hlavě. V Kampánii se připravují výhradně smažené, v jiných oblastech se ovšem připravují i pečené.
Suroviny
Porce
Suroviny
Porce
Na pistáciový krém
Na ozdobení
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 526 kcal
- Bílkoviny 14.67 g
- Sacharidy 27.17 g
- Tuky 39.17 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/8
Přidat hodnocení
Hodnocení
5,0/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2023/8
Nejlepší parťák na prázdniny? Srpnový Apetit, který vychází už 20. 7. Čeká vás čerstvá porce receptů se sezonními surovinami, zajímavé články a praktické tipy. Zpracujte úrodu a vyzkoušejte nejlepší recepty z rajčat a cuket, nechte se okouzlit proslulým i méně známým italským pečivem, připravte si dezerty inspirované slavnými koktejly a na cesty si s sebou přibalte svěží saláty ve skle. Přečtěte si, jak se pěstuje káva v mexickém Veracruz, ohlédněte se spolu s námi za 12. Apetit piknikem, nechte si poradit s výběrem zmrzlinovače a naučte se párovat jídlo s vínem. Helena Fléglová vás v dalším díle Cukrářské akademie zasvětí do tajů želírování a zahušťování a naše dvorní fotografka Alena Hrbková se s vámi ve svém seriálu Škola focení blíže podívá na světlo. Apetit, napsáno s chutí.