Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 90 min
5,0 (5x)
10. 4. 2024
Zeppole di San Giuseppe – věnečky
Apetit
Zeppole di San Giuseppe – věnečky
Apetit


Snadné
< 90 min
5,0 (5x)

Věnečky zeppole di San Giuseppe je tradiční italský dezert z odpalovaného těsta připravovaný u příležitosti Dne otců, který se slaví 19. března. Dutina věnečků je naplněna žloutkovým krémem a vršek ozdoben kandovanou nebo kompotovanou třešní. Podle legendy představuje věneček trnovou korunu, kterou měl ukřižovaný Ježíš na hlavě. V Kampánii se připravují výhradně smažené, v jiných oblastech se ovšem připravují i pečené. 


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

12

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

12

Na pistáciový krém

Na ozdobení

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 526 kcal
  • Bílkoviny 14.67 g
  • Sacharidy 27.17 g
  • Tuky 39.17 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/8

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(5 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/8

Nejlepší parťák na prázdniny? Srpnový Apetit, který vychází už 20. 7. Čeká vás čerstvá porce receptů se sezonními surovinami, zajímavé články a praktické tipy. Zpracujte úrodu a vyzkoušejte nejlepší recepty z rajčat a cuket, nechte se okouzlit proslulým i méně známým italským pečivem, připravte si dezerty inspirované slavnými koktejly a na cesty si s sebou přibalte svěží saláty ve skle. Přečtěte si, jak se pěstuje káva v mexickém Veracruz, ohlédněte se spolu s námi za 12. Apetit piknikem, nechte si poradit s výběrem zmrzlinovače a naučte se párovat jídlo s vínem. Helena Fléglová vás v dalším díle Cukrářské akademie zasvětí do tajů želírování a zahušťování a naše dvorní fotografka Alena Hrbková se s vámi ve svém seriálu Škola focení blíže podívá na světlo. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Timpano a la Stanley Tucci

Timpano à la Stanley Tucci: Působivým pokrmem z těstovin nakrmíte i rodinu sousedů

Máte rádi italskou kuchyni a nebojíte se výzev? Pak zkuste timpano (či timballo), které proslavil film Žranice z roku 1996. Jde o tradiční rodinný pokrm jednoho z hlavních protagonistů a spoluautorů Stanleyho Tucciho, amerického herce s italskými kořeny a vášnivého foodie v jedné osobě. O recept, který hraje v oceňovaném snímku důležitou roli, se podělil ve svém memoáru Taste: My Life Through Food.