Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
lanyze
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Velmi snadné na 30 lanýžů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2536 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 161 g
Tuky 175 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kdo má rád kokos, zamiluje se na první kousnutí. Vždyť co jinak udělat s čerstvým ořechem, který děti dostanou k Mikuláši?

Související recepty

Suroviny

kokosový krém 200 ml
šťáva a kůra z 1 biocitronu
tmavá čokoláda 100 g

Postup

1

Kokosový krém, citronovou šťávu a kůru zahřívejte nad kastrůlkem s vroucí vodou; pozor, hladina se nesmí dotýkat horní misky! Až se směs zahřeje, vsypte nalámanou bílou čokoládu a míchejte do rozpuštění. Pak nechte ztuhnout v lednici, nejlépe do druhého dne.

2

Troubu předehřejte na 200 °C. Z kokosového ořechu vypusťte dírkami mléko a ořech rozbijte. Vyberte polovinu dužiny, zbavte ji tmavé slupky a nastrouhejte. Pak kokos dejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte v troubě asi 5 minut zlátnout.

3

Další plech vyložte pečicím papírem. Lžičkou odebírejte ztuhlou čokoládovo-kokosovou hmotu a na papíru z ní válejte kuličky. Pracujte svižně, aby vám bílá čokoláda netála tak rychle pod rukama.

4

Nad vodní lázní rozpusťte hořkou čokoládu a pak v ní pomocí dvou vidliček namáčejte kuličky. Čokoládu nechte vždy co nejvíc odkapat, kuličku položte na plech vyložený papírem na pečení a nechte oschnout. Posypte opraženým kokosem, dokud je čokoláda ještě měkká.

TIPY & TRIKY
Až budete kupovat kokosový ořech, zatřepte jím, ať víte, jestli je čerstvý. Jen v čerstvém bude šplouchat mléko.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/1

Apetit magazín