Kdo má rád kokos, zamiluje se na první kousnutí. Vždyť co jinak udělat s čerstvým ořechem, který děti dostanou k Mikuláši?
Suroviny
Postup
Kokosový krém, citronovou šťávu a kůru zahřívejte nad kastrůlkem s vroucí vodou; pozor, hladina se nesmí dotýkat horní misky! Až se směs zahřeje, vsypte nalámanou bílou čokoládu a míchejte do rozpuštění. Pak nechte ztuhnout v lednici, nejlépe do druhého dne.
Troubu předehřejte na 200 °C. Z kokosového ořechu vypusťte dírkami mléko a ořech rozbijte. Vyberte polovinu dužiny, zbavte ji tmavé slupky a nastrouhejte. Pak kokos dejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte v troubě asi 5 minut zlátnout.
Další plech vyložte pečicím papírem. Lžičkou odebírejte ztuhlou čokoládovo-kokosovou hmotu a na papíru z ní válejte kuličky. Pracujte svižně, aby vám bílá čokoláda netála tak rychle pod rukama.
Nad vodní lázní rozpusťte hořkou čokoládu a pak v ní pomocí dvou vidliček namáčejte kuličky. Čokoládu nechte vždy co nejvíc odkapat, kuličku položte na plech vyložený papírem na pečení a nechte oschnout. Posypte opraženým kokosem, dokud je čokoláda ještě měkká.
TIPY & TRIKY
Až budete kupovat kokosový ořech, zatřepte jím, ať víte, jestli je čerstvý. Jen v čerstvém bude šplouchat mléko.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 12x domácí bonbonky(12 receptů )