0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.1 / 5. Počet hodnocení: 31
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4663 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 554 g
Tuky 215 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Těsto
máslo 120 g
med 120 g
moučkový cukr 140 g
vejce 2 ks
sůl 2
mouka pšeničná hladká 500 g
Krém
1 ks
karamelizované salko
máslo 1 ks
necelé, na obalení
drť z medových koleček
vlašské ořechy

Z uvedených přísad vymícháme těsto, necháme den odpočinout v lednici. Vykrájíme z něj kolečka, která pečeme na 180  C až mají krásnou zlatou barvu. Tato kolečka pak spojujeme krémem - vždy 3 kusy. Na spodní přijdou povidla (nebo může být pouze krém, mně to s povidly přijde zajímavější). Následuje krém. Pak natřeme boky medovníčků a obalíme v ořechové drti. Necháme cca týden odležet.

Autor: 100.kristyna

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit