Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 30 min
4,1 (27x)
20. 11. 2019
Benátský vaječný likér
Apetit
Benátský vaječný likér
Apetit


Velmi snadné
< 30 min
4,1 (27x)

Likér vymyslel cukrář, kterému při výrobě tureckého medu přebývaly žloutky: vyrobil vinnou pěnu zabaglione, které prodloužil trvanlivost dodáním brandy. V Itálii se nazývá Vov a je mimo jiné základem proslulého bombardina. Domácí verze je snadná a ještě lahodnější než kupovaná!


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 1,5 litru

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 1,5 litru

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 4850 kcal
  • Bílkoviny 134 g
  • Sacharidy 333 g
  • Tuky 291 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

  1. Podzimní likéry 4× jinak: Připravte si doma voňavý životabudič Vánoční likéry bez alkoholu: Opojné Vánoce i pro děti

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2018/12

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,1/5

Hodnocení receptu

4,1/5
(27 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2018/12

Tiše, jako se snáší tma prozářená teplým světlem svíček, se blíží advent a s ním i přípravy na Vánoce. Opusťte na chvíli uspěchané shánění dárků a nechte se nad stránkami prosincového Apetitu ukolébat vánoční pohodou. Připravili jsme pro vás číslo plné receptů, v němž samozřejmě nemohou chybět osvědčené rozpisy na klasické cukroví nebo vtipný tip, jak pomocí tří vykrajovátek a bílkové polevy vytvořit hned devět různých perníčků. Těšte se neotřelé nápady na štědrovečerní rybí večeři, ať už to letos bude kapr v úpravě šéfkuchaře Pavla Býčka či skandinávskou kuchyní inspirovaný losos. Dozvíte se, proč se o Vánocích jedli šneci, kam vyrazit na nejkrásnější adventní trhy či jakou kuchařku si přát pod stromeček. A pokud si od budete potřebovat odpočinout od všudypřítomných koled, přeneste se s vůní koření do Orientu a dopřejte si hřejivá jídla, která navíc v předvánočním shonu budou hotová raz dva. Užijte si s námi kouzelné Vánoce! Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Domácí vaječňák

Expresní vaječný likér, který zvládnete připravit do 20 minut

Voňavý životabudič! Tento jednoduchý vaječný koňak za studena připravíte opravdu rychle. A v ničem si nezadá s klasickým vaječným likérem. Můžeme zaručit, že vánoční i velikonoční svátky budou i v tomto případě dokonale voňavé a krémové. Už víte jak si ho vychutnáte? Ve skleničce? V kávě? V krémovém dezertu? Teplý na zahrátí po lyžařském výletu?