0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vařená bábovka od prababičky

Vařená bábovka od prababičky

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3445 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 475 g
Tuky 148 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

mléko 250 ml
krupicový cukr 150 g
máslo 150 g
kakao 2 PL
mouka pšeničná polohrubá 250 g
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
vanilkový cukr 1 bal
vejce 1 ks
tuk
na vymazání formy
mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy

Postup

1

V hrnci smícháme mléko, cukr, máslo a kakao. Povaříme za stálého míchání na mírném ohni. Odstavíme a necháme vychladnout.

2

Do směsi vmícháme mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a vejce.

3

Nalijeme do bábovkové formy, vymazané tukem a vysypané moukou.

4

Vložíme do STUDENÉ trouby a pečeme asi hodinu při 150° C. (Upečenost zkuste špejlí)

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

Autor: HanaPohan

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit