0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Veganský banánový chlebíček
ZDROJ: Einfach backen
sdílet:
4.6 / 5. Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 chlebíček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2673 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 323 g
Tuky 129 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento recept na banánový chlebíček je nejen veganský, ale také bez cukru. Těsto je vláčné a nadýchané a díky vlašským ořechům a kouskům čokolády obzvlášť lahodné.

Suroviny

banány 4 ks
cca 500 g bez slupek
mouka špaldová hladká 200 g
ovesné vločky 50 g
jemné
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sůl 1 špetka
skořice ½ ČL
rostlinný olej 70 ml
neutrální chuti (např. slunečnicový nebo řepkový)
ovesné mléko 70 ml
vlašské ořechy 50 g
tmavá čokoláda 50 g
veganská, nasekaná
banány 1 ks
na ozdobení

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Silikonovou chlebíčkovou formu (25 x 10 cm) vypláchněte studenou vodou. Banány rozmačkejte vidličkou. V míse smíchejte suché přísady. Přidejte rozmačkané banány, olej a ovesné mléko a vidličkou vše promíchejte. Přisypte nalámané ořechy a nasekanou čokoládu.

Veganský banánový chlebíček
ZDROJ: Einfach backen
2

Chlebíčkovou formu naplňte těstem. Banán oloupejte, podélně rozkrojte napůl a položte na těsto řeznou stranou nahoru. Pečte v předehřáté troubě přibližně 50 minut dozlatova. Nezapomeňte propečení otestovat pomocí špejle. Vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout na mřížce. Poté chlebíček vyklopte z formy a podávejte. 

Fotografie a recept převzaty z Einfach backen.

Apetit magazín

Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč