Tento recept na banánový chlebíček je nejen veganský, ale také bez cukru. Těsto je vláčné a nadýchané a díky vlašským ořechům a kouskům čokolády obzvlášť lahodné.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C. Silikonovou chlebíčkovou formu (25 x 10 cm) vypláchněte studenou vodou. Banány rozmačkejte vidličkou. V míse smíchejte suché přísady. Přidejte rozmačkané banány, olej a ovesné mléko a vidličkou vše promíchejte. Přisypte nalámané ořechy a nasekanou čokoládu.
Chlebíčkovou formu naplňte těstem. Banán oloupejte, podélně rozkrojte napůl a položte na těsto řeznou stranou nahoru. Pečte v předehřáté troubě přibližně 50 minut dozlatova. Nezapomeňte propečení otestovat pomocí špejle. Vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout na mřížce. Poté chlebíček vyklopte z formy a podávejte.
Fotografie a recept převzaty z Einfach backen.