0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Banánový chlebíček s arašídovým máslem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3 / 5. Počet hodnocení: 47
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 chlebíček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3867 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 361 g
Tuky 206 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Úžasně vláčný chlebíček, který chutná výborně jen tak, ale ještě lepší je pokapaný medem nebo v kombinaci s bílým jogurtem.

Suroviny

arašídové máslo 140 g
třtinový cukr 85 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
vejce 2 ks
jogurt řeckého typu 140 g
slunečnicový olej 75 ml
+ trocha na vymazání formy
mouka špaldová celozrnná hladká 140 g
+ na vysypání formy
ovesné vločky 110 g
banány 340 g
rozmačkané
arašídy 70 g
solené, hrubě nasekané
med

Postup

1

Předehřejte troubu na 160 °C. Do robotu dejte arašídové máslo, třtinový cukr, kypřicí prášek, vejce, řecký jogurt, olej, prosátou špaldovou mouku, ovesné vločky a banány. Všechny ingredience promixujte tak, aby se spojily v husté těsto.

2

Formu na chlebíček vytřete pomocí mašlovačky olejem a vysypte špaldovou moukou. Těsto vlijte do formy a povrch uhlaďte, posypte solenými arašídy a zatlačte je do těsta.

3

Pečte 70 minut, poté vyzkoušejte zapíchnutou špejlí, zda je chlebíček upečený. Formu vyndejte z trouby a chlebíček v ní nechte vychladnout. Teprve potom ho vyklopte. Chlebíček nakrájejte na plátky a servírujte ho s medem na pokapání.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/1

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit