Úžasně vláčný chlebíček, který chutná výborně jen tak, ale ještě lepší je pokapaný medem nebo v kombinaci s bílým jogurtem.
Suroviny
1 Předehřejte troubu na 160 °C. Do robotu dejte arašídové máslo, třtinový cukr, kypřicí prášek, vejce, řecký jogurt, olej, prosátou špaldovou mouku, ovesné vločky a banány. Všechny ingredience promixujte tak, aby se spojily v husté těsto.
2 Formu na chlebíček vytřete pomocí mašlovačky olejem a vysypte špaldovou moukou. Těsto vlijte do formy a povrch uhlaďte, posypte solenými arašídy a zatlačte je do těsta.
3 Pečte 70 minut, poté vyzkoušejte zapíchnutou špejlí, zda je chlebíček upečený. Formu vyndejte z trouby a chlebíček v ní nechte vychladnout. Teprve potom ho vyklopte. Chlebíček nakrájejte na plátky a servírujte ho s medem na pokapání.