Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Banánový chlebíček s arašídovým máslem

Úžasně vláčný chlebíček, který chutná výborně jen tak, ale ještě lepší je pokapaný medem nebo v kombinaci s bílým jogurtem.

Vydání: 2020/1
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 chlebíček
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H10M
Pečení 1:10
Koláč

Ingredience

    • 140 g arašídového másla
    • 85 g třtinového cukru
    • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
    • 2 vejce
    • 140 g řeckého jogurtu
    • 75 ml slunečnicového oleje + na vymazání formy
    • 140 g celozrnné špaldové mouky + na vysypání formy
    • 110 g ovesných vloček
    • 340 g banánů, rozmačkaných
    • 70 g solených arašídů, hrubě nasekaných
    • med

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 160 °C. Do robotu dejte arašídové máslo, třtinový cukr, kypřicí prášek, vejce, řecký jogurt, olej, prosátou špaldovou mouku, ovesné vločky a banány. Všechny ingredience promixujte tak, aby se spojily v husté těsto.

2 Formu na chlebíček vytřete pomocí mašlovačky olejem a vysypte špaldovou moukou. Těsto vlijte do formy a povrch uhlaďte, posypte solenými arašídy a zatlačte je do těsta.

Pečte 70 minut, poté vyzkoušejte zapíchnutou špejlí, zda je chlebíček upečený. Formu vyndejte z trouby a chlebíček v ní nechte vychladnout. Teprve potom ho vyklopte. Chlebíček nakrájejte na plátky a servírujte ho s medem na pokapání.

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář