0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Banánový chlebíček s arašídovým máslem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 83
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 chlebíček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3867 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 361 g
Tuky 206 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Úžasně vláčný chlebíček, který chutná výborně jen tak, ale ještě lepší je pokapaný medem nebo v kombinaci s bílým jogurtem.

Suroviny

třtinový cukr 85 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
vejce 2 ks
slunečnicový olej 75 ml
+ trocha na vymazání formy
mouka špaldová celozrnná hladká 140 g
+ na vysypání formy
banány 340 g
rozmačkané
solené, hrubě nasekané

Postup

1

Předehřejte troubu na 160 °C. Do robotu dejte arašídové máslo, třtinový cukr, kypřicí prášek, vejce, řecký jogurt, olej, prosátou špaldovou mouku, ovesné vločky a banány. Všechny ingredience promixujte tak, aby se spojily v husté těsto.

2

Formu na chlebíček vytřete pomocí mašlovačky olejem a vysypte špaldovou moukou. Těsto vlijte do formy a povrch uhlaďte, posypte solenými arašídy a zatlačte je do těsta.

3

Pečte 70 minut, poté vyzkoušejte zapíchnutou špejlí, zda je chlebíček upečený. Formu vyndejte z trouby a chlebíček v ní nechte vychladnout. Teprve potom ho vyklopte. Chlebíček nakrájejte na plátky a servírujte ho s medem na pokapání.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/1

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...