Banánový chlebíček s arašídovým máslem

Banánový chlebíček s arašídovým máslem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Banánový chlebíček s arašídovým máslem

4.4 / 5. Počet hodnocení: 31
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 chlebíček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3867 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 361 g
Tuky 206 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Úžasně vláčný chlebíček, který chutná výborně jen tak, ale ještě lepší je pokapaný medem nebo v kombinaci s bílým jogurtem.

Suroviny

arašídové máslo 140 g
třtinový cukr 85 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
vejce 2 ks
jogurt řeckého typu 140 g
slunečnicový olej 75 ml
+ trocha na vymazání formy
mouka špaldová celozrnná hladká 140 g
+ na vysypání formy
ovesné vločky 110 g
banány 340 g
rozmačkané
arašídy 70 g
solené, hrubě nasekané
med

1 Předehřejte troubu na 160 °C. Do robotu dejte arašídové máslo, třtinový cukr, kypřicí prášek, vejce, řecký jogurt, olej, prosátou špaldovou mouku, ovesné vločky a banány. Všechny ingredience promixujte tak, aby se spojily v husté těsto.

2 Formu na chlebíček vytřete pomocí mašlovačky olejem a vysypte špaldovou moukou. Těsto vlijte do formy a povrch uhlaďte, posypte solenými arašídy a zatlačte je do těsta.

Pečte 70 minut, poté vyzkoušejte zapíchnutou špejlí, zda je chlebíček upečený. Formu vyndejte z trouby a chlebíček v ní nechte vychladnout. Teprve potom ho vyklopte. Chlebíček nakrájejte na plátky a servírujte ho s medem na pokapání.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/1

Apetit magazín

Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit