Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Velikonoční nádivka

V té mojí prostě musí být čerstvé mladé kopřivy. Nezbytnou součástí je také uzené maso (domácí je pochopitelně nejlepší), ke kterému přidávám libovou vepřovou plec, králíka nebo kuře. A všem tahle nádivka chutná!

Vydání: 2006/4
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Doba přípravy: Do 20 minut
Vaření masa: 30 minut
PT45M
Pečení 0:45

Ingredience

    • 500 g masa (uzené + vepřové, králík nebo kuře)
    • 7 housek (lepší jsou den staré), nakrájených na kostičky
    • 7 vajec, žloutky a bílky zvlášť
    • 120 ml dvanáctiprocentní smetany
    • pepř a sůl
    • špetka muškátového květu
    • aspoň 3 hrsti kopřiv (v nouzi můžete použít petržel)
    • sádlo nebo máslo na vymazání pekáče

Příprava jídla

1. Maso vložte do hrnce s vodou, uvařte doměkka a nakrájejte na kostičky. Housky dejte do větší misky a zvlhčete je několika lžícemi vody, ve které jste vařili maso. Než natáhnou vodu, ušlehejte z bílků tuhý sníh. Žloutky prošlehejte se smetanou.

2. K navlhčeným houskám přidejte kostičky masa, žloutky se smetanou, muškátový květ a podle chuti osolte a opepřete. Přisypte posekané spařené kopřivy a na závěr jemně vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků.

3. Pomocí gumové stěrky přemístěte hmotu do vymazaného pekáče. Pečte dozlatova; trvá to zhruba tři čtvrtě hodiny (záleží na pekáči – čím je mělčí, tím to jde rychleji). Pokud si nejste jisti, jestli je nádivka už propečená, otestujte to špejlí: pokud na ní nic neulpí, je hotovo. V opačném případě ještě chvíli pečte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Boží milosti

Jidáše

Rozhuda s pažitkou

REKLAMA

Přidat komentář