0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3882 kcal
Bílkoviny 232 g
Sacharidy 328 g
Tuky 142 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čerstvé mladé kopřivy jsou nutností! Nezbytnou součástí je také uzené maso (domácí je pochopitelně nejlepší), ke kterému přidávám libovou vepřovou plec, králíka nebo kuře. A všem tahle nádivka chutná!

Suroviny

housky 7 ks
starší, na kostičky
vejce 7 ks
žloutky a bílky oddělené
pepř
sůl
muškátový květ špetka
kopřiva 3 hrsti
sádlo
na vymazání pekáče

Postup

1

Maso vložte do hrnce s vodou, uvařte doměkka a nakrájejte na kostičky.

2

Housky dejte do větší misky a zvlhčete je několika lžícemi vody, ve které jste vařili maso.

3

Než natáhnou vodu, ušlehejte z bílků tuhý sníh. Žloutky prošlehejte se smetanou.

4

K navlhčeným houskám přidejte kostičky masa, žloutky se smetanou, muškátový květ a podle chuti osolte a opepřete.

5

Přisypte posekané spařené kopřivy a na závěr jemně vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků.

6

Pomocí gumové stěrky přemístěte hmotu do vymazaného pekáče.

7

Pečte dozlatova; trvá to zhruba tři čtvrtě hodiny (záleží na pekáči – čím je mělčí, tím to jde rychleji). Pokud si nejste jisti, jestli je nádivka už propečená, otestujte to špejlí: pokud na ní nic neulpí, je hotovo. V opačném případě ještě chvíli pečte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/4

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč