Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Velikonoční nádivka s uzeným masem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 10
Do 75 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3892 kcal
Bílkoviny 232 g
Sacharidy 329 g
Tuky 143 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čerstvé mladé kopřivy jsou nutností! Nezbytnou součástí je také uzené maso (domácí je pochopitelně nejlepší), ke kterému přidávám libovou vepřovou plec, králíka nebo kuře. Všem tahle nádivka chutná a recept se vždy podaří!

Suroviny

housky 7 ks
den staré, na kostičky
vejce 7 ks
žloutky a bílky oddělené
pepř
čerstvě mletý
sůl
kopřiva 3 hrsti
(v nouzi můžete použít petržel)
nebo máslo na vymazání pekáče

Postup

1

Maso vložte do hrnce s vodou, uvařte doměkka a nakrájejte na kostičky.

2

Housky dejte do větší misky a zvlhčete je několika lžícemi vody, ve které jste vařili maso.

3

Než natáhnou vodu, ušlehejte z bílků tuhý sníh. Žloutky prošlehejte se smetanou.

4

K navlhčeným houskám přidejte kostičky masa, žloutky se smetanou, muškátový květ a podle chuti osolte a opepřete.

5

Přisypte posekané spařené kopřivy a na závěr jemně vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků.

6

Pomocí gumové stěrky přemístěte hmotu do vymazaného pekáče.

7

Pečte dozlatova; trvá to zhruba tři čtvrtě hodiny (záleží na pekáči – čím je mělčí, tím to jde rychleji). Pokud si nejste jisti, jestli je nádivka už propečená, otestujte to špejlí: pokud na ní nic neulpí, je hotovo. V opačném případě ještě chvíli pečte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...