Škvarkové bochánky

Zelená polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Škvarkové bochánky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1921 kcal
Bílkoviny 61 g
Cukr 200 g
Tuky 91 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tyhle bochánky pekly naše babičky. Mňam. Přikusujte je k polévce a hned jí povýšíte na hlavní chod!

Suroviny

droždí 1 kostka
mléko 3 PL
vlažné na kvásek
mouka pšeničná hladká 300 g
plus na poprášení
vejce 1 ks
žloutek a bílek oddělený
zakysaná smetana 1 kelímek
sůl
máslo 4 PL
rozehřáté
škvarky hrst
nakrájené plus kmín

1 Droždí rozdrobte do trochy vlažného mléka, přidejte trochu mouky a nechte v teple vzejít kvásek.

2 Kvásek smíchejte se žloutkem, zbytkem mouky, zakysanou smetanou, solí a sádlem  a vypracujte hladké těsto. Dejte je do mísy, poprašte moukou a nechte na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Troubu předehřejte na 180°C.

3 Z vykynutého těsta vyválejte na po- moučněném válu placku, posypte ji rovno- měrně škvarky, přeložte, znovu rozválejte a tento postup zopakujte ještě dvakrát, až budou škvarky důkladně zapracované. Potom těsto rozválejte na plát asi 3mm silný, vykrájejte z něj kolečka, vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě asi 20 minut kynout. Potom je potřete bílkem, posypte kmínem (chcete-li) a dejte péct dozlatova (asi 12–15 minut). 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit