Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Škvarkové bochánky

Tyhle bochánky pekly naše babičky. Mňam. Přikusujte je k polévce a hned jí povýšíte na hlavní chod!

Vydání: 2015/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 plech
Doba přípravy: Do 20 minut
+ kynutí
PT15M
Pečení 0:15
Chléb a pečivo

Ingredience

    • 1 kostka droždí
    • 3–4 lžíce vlažného mléka na kvásek
    • 300 g hladké mouky + na poprášení
    • 1 vejce, žloutek a bílek oddělený
    • 1 kelímek zakysané smetany
    • sůl
    • 4 lžíce rozehřátého sádla
    • pořádná hrst nakrájených škvarků kmín (nemusí být)

Příprava jídla

1 Droždí rozdrobte do trochy vlažného mléka, přidejte trochu mouky a nechte v teple vzejít kvásek.

2 Kvásek smíchejte se žloutkem, zbytkem mouky, zakysanou smetanou, solí a sádlem  a vypracujte hladké těsto. Dejte je do mísy, poprašte moukou a nechte na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Troubu předehřejte na 180°C.

3 Z vykynutého těsta vyválejte na po- moučněném válu placku, posypte ji rovno- měrně škvarky, přeložte, znovu rozválejte a tento postup zopakujte ještě dvakrát, až budou škvarky důkladně zapracované. Potom těsto rozválejte na plát asi 3mm silný, vykrájejte z něj kolečka, vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě asi 20 minut kynout. Potom je potřete bílkem, posypte kmínem (chcete-li) a dejte péct dozlatova (asi 12–15 minut). 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zelená polévka

Kapr na kmíně

Babiččin mazanec

Salát s vejcem

Pomalu pečená jehněčí kýta & brambory boulangère

Velikonoční nádivkové muffiny

Mrkvový dort

Čokoládové sušenky

Vrstvené vaječné skleničky

Citronovo-makové bábovičky

Hody, hody aneb Velké velikonoční menu

Slavnostní oběd na první jarní neděli

Hostina pro koledníky

Masopustní pečení aneb od pagáčů po koblihy

Přidat komentář