Škvarkové bochánky

Zelená polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Škvarkové bochánky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1921 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 200 g
Tuky 91 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle bochánky pekly naše babičky. Mňam. Přikusujte je k polévce a hned jí povýšíte na hlavní chod!

Související recepty

Suroviny

droždí 1 kostka
mléko 3 PL
vlažné na kvásek
mouka pšeničná hladká 300 g
plus na poprášení
vejce 1 ks
žloutek a bílek oddělený
zakysaná smetana 1 kelímek
sůl
máslo 4 PL
rozehřáté
škvarky hrst
nakrájené plus kmín

1 Droždí rozdrobte do trochy vlažného mléka, přidejte trochu mouky a nechte v teple vzejít kvásek.

2 Kvásek smíchejte se žloutkem, zbytkem mouky, zakysanou smetanou, solí a sádlem  a vypracujte hladké těsto. Dejte je do mísy, poprašte moukou a nechte na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Troubu předehřejte na 180°C.

3 Z vykynutého těsta vyválejte na po- moučněném válu placku, posypte ji rovno- měrně škvarky, přeložte, znovu rozválejte a tento postup zopakujte ještě dvakrát, až budou škvarky důkladně zapracované. Potom těsto rozválejte na plát asi 3mm silný, vykrájejte z něj kolečka, vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě asi 20 minut kynout. Potom je potřete bílkem, posypte kmínem (chcete-li) a dejte péct dozlatova (asi 12–15 minut). 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/4

Apetit magazín

Chutné rizoto na oběd i na večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto na oběd i na večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit