0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kapr na kmíně

Kapr na kmíně
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kapr na kmíně

4.5 / 5. Počet hodnocení: 110
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1169 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 18 g
Tuky 71 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Podle tradic se na Velký pátek drží půst a chodí se k vodě, která zkrášluje a omlazuje. A když už jsme u té vody, k obědu si dejte postní rybu! 

Suroviny

kapr 4 filety
kmín 1 ČL
paprika mletá sladká 2 ČL
sůl
cibule 1 ks
nakrájená na kolečka
máslo 3 PL
brambory
vařené drobné, přepůlené a promíchané s petrželkou a máslem a klínky citronu k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C.

2

Filety osolte, poprašte paprikou a kmínem a rozložte do pekáčku na cibuli.

3

Kapra poklaďte máslem a pečte asi 30 minut dozlatova. Během pečení přelévejte máslovou šťávou. Můžete podlít trochou vody, ale většinou to není nutné, ryba pustí šťávy dost.

4

Podávejte s petrželovými bramborami přelitými vypečenou šťávou a s klínky citronu. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/4

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč