Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kapr na kmíně

Podle tradic se na Velký pátek drží půst a chodí se k vodě, která zkrášluje a omlazuje. A když už jsme u té vody, k obědu si dejte postní rybu! 

Vydání: 2015/4
Autor:
Hodnocení:
59 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Pečení 0:30
Maso

Ingredience

    • 4 filety z kapra
    • 1 lžička celého kmínu
    • 2 lžičky mleté sladké papriky
    • sůl
    • 1 cibule, nakrájená na kolečka
    • 3 lžíce másla
    • vařené drobné brambory, přepůlené a promíchané s petrželkou a máslem a klínky citronu k podávání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C. Filety osolte, poprašte paprikou a kmínem a rozložte do pekáčku na cibuli.

2 Kapra poklaďte máslem a pečte asi 30 minut dozlatova. Během pečení přelévejte máslovou šťávou. Můžete podlít trochou vody, ale většinou to není nutné, ryba pustí šťávy dost. Podávejte s petrželovými bramborami přelitými vypečenou šťávou a s klínky citronu. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zelená polévka

Škvarkové bochánky

Babiččin mazanec

Salát s vejcem

Pomalu pečená jehněčí kýta & brambory boulangère

Velikonoční nádivkové muffiny

Mrkvový dort

Čokoládové sušenky

Vrstvené vaječné skleničky

Citronovo-makové bábovičky

Hody, hody aneb Velké velikonoční menu

Jak kapřík na český stůl připlul

Přidat komentář