Kapr na kmíně

Kapr na kmíně

3.5 / 5. Počet hodnocení: 75
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 937 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 18 g
Tuky 61 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Podle tradic se na Velký pátek drží půst a chodí se k vodě, která zkrášluje a omlazuje. A když už jsme u té vody, k obědu si dejte postní rybu! 

Suroviny

kapr 4 ks
filety z kapra
kmín 1 ČL
paprika sladká 2 ČL
mletá
sůl
cibule 1 ks
nakrájená na kolečka
máslo 3 PL
brambory
vařené drobné, přepůlené a promíchané s petrželkou a máslem a klínky citronu k podávání

1 Troubu předehřejte na 200°C. Filety osolte, poprašte paprikou a kmínem a rozložte do pekáčku na cibuli.

2 Kapra poklaďte máslem a pečte asi 30 minut dozlatova. Během pečení přelévejte máslovou šťávou. Můžete podlít trochou vody, ale většinou to není nutné, ryba pustí šťávy dost. Podávejte s petrželovými bramborami přelitými vypečenou šťávou a s klínky citronu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/4

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit