Podle tradic se na Velký pátek drží půst a chodí se k vodě, která zkrášluje a omlazuje. A když už jsme u té vody, dejte si k obědu postní rybu– kapra na kmíně! Pečený kapr v troubě je superrychlý na přípravu a to jistě během velikonočních příprav oceníte.
Suroviny
kapr
4
filety
kmín
1
ČL
celý
paprika mletá sladká
2
ČL
sůl
cibule
1
ks
nakrájená na kolečka
máslo
3
PL
přepůlené a promíchané s petrželkou a máslem
klínky k podávání
Postup
1
Troubu předehřejte na 200 °C.
2
Filety osolte, poprašte paprikou a kmínem a rozložte do pekáčku na cibuli.
3
Kapra poklaďte máslem a pečte asi 30 minut dozlatova. Během pečení přelévejte máslovou šťávou. Můžete podlít trochou vody, ale většinou to není nutné, ryba pustí šťávy dost.
4
Podávejte s petrželovými bramborami přelitými vypečenou šťávou a s klínky citronu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 21 receptů na sladkovodní ryby: úhoř, candát, pstruh, lín, štika a další(21 receptů )
- Hody, hody aneb Velké velikonoční menu(12 receptů )