Podle tradic se na Velký pátek drží půst a chodí se k vodě, která zkrášluje a omlazuje. A když už jsme u té vody, k obědu si dejte postní rybu!
Suroviny
kapr
4
filety
kmín
1
ČL
paprika mletá sladká
2
ČL
sůl
cibule
1
ks
nakrájená na kolečka
máslo
3
PL
vařené drobné, přepůlené a promíchané s petrželkou a máslem a klínky citronu k podávání
Postup
1
Troubu předehřejte na 200°C.
2
Filety osolte, poprašte paprikou a kmínem a rozložte do pekáčku na cibuli.
3
Kapra poklaďte máslem a pečte asi 30 minut dozlatova. Během pečení přelévejte máslovou šťávou. Můžete podlít trochou vody, ale většinou to není nutné, ryba pustí šťávy dost.
4
Podávejte s petrželovými bramborami přelitými vypečenou šťávou a s klínky citronu.