Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kapr na kmíně
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 174
Do 50 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1169 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 18 g
Tuky 71 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Podle tradic se na Velký pátek drží půst a chodí se k vodě, která zkrášluje a omlazuje. A když už jsme u té vody, dejte si k obědu postní rybu– kapra na kmíně! Pečený kapr v troubě je superrychlý na přípravu a to jistě během velikonočních příprav oceníte.

Související recepty

Suroviny

kapr 4 filety
kmín 1 ČL
celý
sůl
nakrájená na kolečka
přepůlené a promíchané s petrželkou a máslem
klínky k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C.

2

Filety osolte, poprašte paprikou a kmínem a rozložte do pekáčku na cibuli.

3

Kapra poklaďte máslem a pečte asi 30 minut dozlatova. Během pečení přelévejte máslovou šťávou. Můžete podlít trochou vody, ale většinou to není nutné, ryba pustí šťávy dost.

4

Podávejte s petrželovými bramborami přelitými vypečenou šťávou a s klínky citronu. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/4

Doporučujeme recept s videem

Vánoční rybí polévka z kapra

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...