0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vajíčkový sendvič klasik

Vajíčkový sendvič klasik
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vajíčkový sendvič klasik

4.1 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 10 minut Velmi snadné 16 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7656 kcal
Bílkoviny 273 g
Sacharidy 1240 g
Tuky 164 g
Vláknina 78 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasika v podobě sendviče s vajíčkovou pomazánkou nesmí během Velikonoc (nebo spíše po nich) na stole chybět. Receptů na vajíčkovou pomazánku existuje nespočet, tento vsází na dokonale krémový crème fraîche vyvážený chutí anglické hořčice. A nezapomeňte na čerstvou řeřichu!

Suroviny

crème fraîche 3 PL
majonéza 1 PL
hořčice anglická 1 ČL
sůl
pepř
na dochucení
vejce 6 ks
natvrdo, nasekaná nadrobno
jarní cibulka 2 ks
najemno
řeřicha 1 bal
výhonky ostříhané
toustový chléb 16 plátků
máslo
na pomazání

1 V míse promíchejte crème fraîche, majonézu a anglickou hořčici, osolte a opepřete. Vmíchejte vejce, cibulku a řeřichu. Polovinu plátků chleba namažte slabou vrstvou másla a poté pomazánkou. Přiklopte zbylými plátky a šikmo překrojte napůl.

NĚCO NAVÍC
Pomazánku lze připravit dopředu, ale cibulku do ní přidejte až těsně před tím, než budete chystat sendviče. Pouští totiž vodu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit