Vajíčkový sendvič klasik

Vajíčkový sendvič klasik

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 10 minut Velmi snadné 16 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7567 kcal
Bílkoviny 273 g
Sacharidy 1240 g
Tuky 155 g
Vláknina 78 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nezaměnitelná chuť

Související recepty

Suroviny

zakysaná smetana 2 PL
majonéza 1 PL
hořčice anglická 1 ČL
sůl
pepř
vejce 6 ks
natvrdo, nasekané nadrobno
jarní cibulka 2 ks
najemno
řeřicha 1 bal
výhonky ostříhané
toustový chléb 16 plátek
máslo
na pomazání

V míse promíchejte crème fraîche, majonézu a anglickou hořčici, osolte a opepřete. Vmíchejte vejce, cibulku a řeřichu. Polovinu plátků chleba namažte slabou vrstvou másla a poté pomazánkou. Přiklopte zbylými plátky a šikmo překrojte napůl.

NĚCO NAVÍC Pomazánku lze připravit dopředu, ale cibulku do ní přidejte až těsně před tím, než budete chystat sendviče. Pouští totiž vodu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit