Klasika v podobě sendviče s vajíčkovou pomazánkou nesmí během Velikonoc (nebo spíše po nich) na stole chybět. Receptů na vajíčkovou pomazánku existuje nespočet, tento vsází na dokonale krémový crème fraîche vyvážený chutí anglické hořčice. A nezapomeňte na čerstvou řeřichu!
Suroviny
crème fraîche
3
PL
majonéza
1
PL
hořčice anglická
1
ČL
sůl
pepř
na dochucení
vejce
6
ks
natvrdo, nasekaná nadrobno
jarní cibulka
2
ks
najemno
řeřicha
1
bal
výhonky ostříhané
toustový chléb
16
plátků
na pomazání
Postup
1
V míse promíchejte crème fraîche, majonézu a anglickou hořčici, osolte a opepřete. Vmíchejte vejce, cibulku a řeřichu. Polovinu plátků chleba namažte slabou vrstvou másla a poté pomazánkou. Přiklopte zbylými plátky a šikmo překrojte napůl.
NĚCO NAVÍC
Pomazánku lze připravit dopředu, ale cibulku do ní přidejte až těsně před tím, než budete chystat sendviče. Pouští totiž vodu.