Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vajíčkový sendvič klasik
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 10
Do 10 minut Velmi snadné 16 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7656 kcal
Bílkoviny 273 g
Sacharidy 1240 g
Tuky 164 g
Vláknina 78 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasika v podobě sendviče s vajíčkovou pomazánkou nesmí během Velikonoc (nebo spíše po nich) na stole chybět. Receptů na vajíčkovou pomazánku existuje nespočet, tento vsází na dokonale krémový crème fraîche vyvážený chutí anglické hořčice. A nezapomeňte na čerstvou řeřichu!

Suroviny

majonéza 1 PL
hořčice anglická 1 ČL
sůl
pepř
na dochucení
vejce 6 ks
natvrdo, nasekaná nadrobno
jarní cibulka 2 ks
najemno
řeřicha 1 bal
výhonky ostříhané
toustový chléb 16 plátků
na pomazání

Postup

1

V míse promíchejte crème fraîche, majonézu a anglickou hořčici, osolte a opepřete. Vmíchejte vejce, cibulku a řeřichu. Polovinu plátků chleba namažte slabou vrstvou másla a poté pomazánkou. Přiklopte zbylými plátky a šikmo překrojte napůl.

NĚCO NAVÍC
Pomazánku lze připravit dopředu, ale cibulku do ní přidejte až těsně před tím, než budete chystat sendviče. Pouští totiž vodu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...