Vajíčkový sendvič klasik

Vajíčkový sendvič klasik

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 10 minut Velmi snadné 16

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7567 kcal
Bílkoviny 273 g
Cukr 1240 g
Tuky 155 g
Vláknina 78 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Nezaměnitelná chuť

Suroviny

zakysaná smetana 2 PL
majonéza 1 PL
hořčice anglická 1 ČL
sůl
pepř
vejce 6 ks
natvrdo, nasekané nadrobno
jarní cibulka 2 ks
najemno
řeřicha 1 bal
výhonky ostříhané
toustový chléb 16 plátek
máslo
na pomazání

V míse promíchejte crème fraîche, majonézu a anglickou hořčici, osolte a opepřete. Vmíchejte vejce, cibulku a řeřichu. Polovinu plátků chleba namažte slabou vrstvou másla a poté pomazánkou. Přiklopte zbylými plátky a šikmo překrojte napůl.

NĚCO NAVÍC Pomazánku lze připravit dopředu, ale cibulku do ní přidejte až těsně před tím, než budete chystat sendviče. Pouští totiž vodu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit