Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné na 1 věnec

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 0 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 0 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejlépe se vyjímá v kuchyni

Související recepty

Suroviny

proutěný bílý věnec o průměru 30 cm
bílé větvičky
miniaturní pečivo na věnec
drátky
mašle

Postup

1

Na základový ozdobný proutěný věnec nejprve drátky připevněte většinu bílých větviček. Zavinujte je dokola, hlavně vespod tak, aby ozdobně vykukovaly.

2

Pak na věnec připevněte pečivo – začněte největšími vánočkami. Na věnec stačí tři až čtyři kousky; množství záleží na velikosti věnce. Ve spodní části propíchněte upečené pečivo drátkem a pak ho opatrně upevněte na věnec. Utahujte přiměřeně; když přitáhnete málo, bude se pečivo na věnci kývat, když přitlačíte moc, drátek těsto překrojí.

3

Dozdobte vršek věnce několika bílými větvičkami. Nakonec připevněte ostatní upečené tvary, postupujte od větších k menším.

4

Přivažte pěkné mašle a věnec zavěste na dveře.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...