0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné na 1 věnec

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 0 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 0 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejlépe se vyjímá v kuchyni

Suroviny

proutěný bílý věnec o průměru 30 cm
bílé větvičky
miniaturní pečivo na věnec
drátky
mašle

1 Na základový ozdobný proutěný věnec nejprve drátky připevněte většinu bílých větviček. Zavinujte je dokola, hlavně vespod tak, aby ozdobně vykukovaly.

2 Pak na věnec připevněte pečivo – začněte největšími vánočkami. Na věnec stačí tři až čtyři kousky; množství záleží na velikosti věnce. Ve spodní části propíchněte upečené pečivo drátkem a pak ho opatrně upevněte na věnec. Utahujte přiměřeně; když přitáhnete málo, bude se pečivo na věnci kývat, když přitlačíte moc, drátek těsto překrojí.

3 Dozdobte vršek věnce několika bílými větvičkami. Nakonec připevněte ostatní upečené tvary, postupujte od větších k menším.

4 Přivažte pěkné mašle a věnec zavěste na dveře.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč