Máte rádi netradiční kombinace chutí?
Potom vyzkoušejte i další recept na vepřové kotlety s hruškami
Suroviny
vepřové maso
6
ks
s kostí
česnek
3
drcený
petrželka
nasekaná
fenykl
½
semena
citron
1
ks
nakrájený na čtvrtky
olivový olej
3
PL
bobkový list
6
ks
sůl
pepř
čertsvě mletý
Postup
1
Nejdřív si připravte marinádu: v míse smíchejte česnek, petržel, fenykl, citronovou kůru a šťávu, olej a bobkové listy. Vložte kotlety, obalte je v marinádě a nechte minimálně hodinu v chladu odležet.
2
Rozpalte gril nebo grilovací pánev a kotlety osolte a opepřete. Dejte je na gril a opékejte z každé strany 5-6 min, aby byli propečené i u kosti. Pokud je opékáte postupně, hotové kotlety zabalte do alobalu a odložte stranou.
3
Na poslední minutu přidejte na gril čtvrtky citronu a podávejte společně s kotletami.
Foto: PXhere.com