Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové kotlety s citrony a bylinkami

Vepřové kotlety s citrony a bylinkami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4097 kcal
Bílkoviny 187 g
Sacharidy 509 g
Tuky 143 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máte rádi netradiční kombinace chutí?
Potom vyzkoušejte i další recept na vepřové kotlety s hruškami

Suroviny

s kostí
drcený
petrželka
nasekaná
semena
nakrájený na čtvrtky
olivový olej 3 PL
sůl
pepř
čertsvě mletý

Postup

1

Nejdřív si připravte marinádu: v míse smíchejte česnek, petržel, fenykl, citronovou kůru a šťávu, olej a bobkové listy. Vložte kotlety, obalte je v marinádě a nechte minimálně hodinu v chladu odležet.

2

Rozpalte gril nebo grilovací pánev a kotlety osolte a opepřete. Dejte je na gril a opékejte z každé strany 5-6 min, aby byli propečené i u kosti. Pokud je opékáte postupně, hotové kotlety zabalte do alobalu a odložte stranou.

 
3

Na poslední minutu přidejte na gril čtvrtky citronu a podávejte společně s kotletami.

Foto: PXhere.com

Autor: danavan

Apetit magazín